Kärlekens hunger

Hungry for Love
Bok av Barbara Cartland
Aramintas bror har spelat bort familjens pengar på kort – och till ingen mindre än den kylige Markisen av Wayne. Nu måste hon rädda familjen och hon ska göra det med hjälp av sin fantastiska kokkonst. Hemma hos samme markis. Araminta och markisen får upp ögonen för varandra och så är kärlekens tärning kastad.
6 utgåvor
Välj utgåva
Kärlekens hungerSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788711775967
Kärlekens hungerSvenska - E-bok
ISBN: 9788711657935
Hungry for LoveEngelska - Pocket
ISBN: 9781782131960
Hungry for Love - Used
ISBN: 9780553103373
Hungry for LovePocket
ISBN: 9780552102551
Barbara Cartland är en legend inom romance. Hon har skrivit över 700 böcker och varit en av de 1900-talsförfattare som definierat romantik. Kärlekens hunger ingår i hennes Den eviga samlingen och finns som e-bok respektive ljudbok på Saga Egmont. Den är en ganska typisk Cartland-bok med en handling som utspelar sig under tidigt 1800-tal och som kretsar kring en ung, vacker kvinna.

Aramintas bror har spelat bort en förmögenhet på kort. Det är den hårda Markisen av Wayne som vunnit pengarna och honom måste man betala sina skulder till. Annars…? En sak är i alla fall säker: hela Aramintas familj riskerar att förlora allt. Det som skulle vara hennes debut i Londons societet blir i stället ett räddningsförsök. Araminta har nämligen en plan för hur hon ska lösa situationen.

Kärlekens hunger förenar två sensuella teman. Det ena temat är så klart kärlek. Det andra, då? Mat. Araminta bestämmer sig för att erbjuda sina tjänster som fransk kock i aristokraternas kök – givetvis under en falsk identitet. Om planen lyckas kommer spelskulden vara ett minne blott. Faktiskt lyckas hon bättre än vad hon vågat drömma om, det är bara det att hon hamnat i Markisen av Waynes kök och till sin förfäran börjar förälska sig i honom.

Genom Barbara Cartlands Kärlekens hunger har jag lärt mig massor om franska maträtter. Jag har också fått mig några timmars mysig läsning, jag som gärna läser om kärlek vid första ögonkastet. Det här är absolut inte den bästa boken i världen, men den är charmig, underhållande. Lite synd att dialogerna i den svenska översättningen är överfulla av utropstecken, men jag struntade i tecknen till slut.