Magikernas tid, #3

Monsterhjärtat

Knock Three Times
Bok av Cressida Cowell
Wish och Xar är på rymmen, jagade av krigare, magi ker och värst av allt: häxor. Ska de hitta ingredienserna till trollformeln för att bli av med häxorna innan Häx kungen lyckas lägga beslag på magin-som-funkar-på-järn? De står inför en skrämmande utmaning och vet inte att någon är på väg att förråda dem. Välkommen in i en värld av magiker, krigare, mytiska varelser och stark magi, till ett nytt galet spännande äventyr. Den här uppföljaren är precis lika uppiggande som för sta boken och lika spännande, fantastiskt berättad och illustrerad. Cressida Cowells berättande är så varmt, det flyter som ett skenande tåg. Här finns äkta vänskap och några djupa sanningar om familjedynamik Book Trust Världssegrande The Guardian Ett briljant gestaltat äventyr och en absolut njut ning The Bokseller
Det här är del 3 serien Magikernas tid. Den handlar om krigarna och magikerna som varit ovänner och krigat sedan urminnes tider. I spetsen finns krigardrottningen Sychorax och magikernas kung Encanzo.

Men berättelsen kretsar främst kring deras barn Wish och Xar som blivit vänner i smyg och som nu fortsätter sitt gemensamma äventyr i jakt på ingredienser som behövs för en trolldryck som sägs vara det enda sättet att besegra de onda häxorna. Till sin hjälp har de ett gäng magiska djur, älvor och jätten Grym, samt Wishs livvakt Bodkin, som är bra att ha även om han svimmar så fort han blir rädd.

Det här är en fantasyberättelse som det tar ett tag att komma in i. Men är man inställd på ett äventyr där spänningen byggs upp snarare än att portionernas ut och dessutom gillar fantasy, så tror jag att den här serien går hem. Funkar både som högläsning och att läsa själv från ca 11 år och uppåt.
Ett extra plus för illustrationerna som är enastående!

Böckerna måste läsas i rätt ordning annars fattar man inte ett skvatt.
Del 1 heter, precis som serien, Magikernas tid.