Harry Potter, #3

Harry Potter och fången från Azkaban

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Bok av J. K. Rowling
Harry ska snart börja sitt tredje år på Hogwarts. Samtidigt skakas trollkarlsvärlden av nyheten att Sirius Black, en farlig anhängare till Voldemort som varit inblandad i mordet på Harrys föräldrar, har rymt från fängelset Azkaban. Harry återvänder ändå till skolan och får en ny favoritlärare i ämnet försvar mot svartkonst. Han får även veta mer om sina föräldrar och deras tid på Hogwarts.
Spännande historia om hur den föräldralösa pojken försöker överleva i den magiska världen. Svårt att slita sig ifrån boken när man väl påbörjat denna.
Sirius Black. Behöver jag skriva mer? Det här är en fantastisk bok som man kan läsa om, och om, och om igen.
Helt klart den bästa boken i serien! I denna får vi bland annat lära känna mer kring Harrys bakgrund, inse att vännerna har mognat och med det deras kunskap i magi. Men även att glädje och kärlek är ett starkt vapen.
Här börjar berättelsen om Harry bli mörkare och mer spännande än de första två böcker. Definitivt bättre än de två första om man letar efter spänning, mörk magi och plot twists.
Fången från Azkaban är utan tvekan min favorit bland Harry Potter-böckerna, mycket tack vare dess karaktärer och spännande handling. Jag gillar att det ges intressant backstory om Harrys familj, att eleverna läser fler ämnen och framförallt att karaktärerna börjar mogna. Jag tycker Fången från Azkaban kan ses som en brytpunkt; att tidigare har karaktärerna varit barn i en fantasivärld (mycket fokus på roligt och mysigt) men nu börjar de växa upp och allting blir mer allvarligt och mörkt. Denna bok är en kombination av allt det; ljust och mörkt, allvarligt och roligt. Denna bok har helt enkelt lite av allt!
Den tredje boken I Harry Potter serien och min favorit! Det borde vara ett krav att alla barn och vuxna ska läsa Harry Potter serien. Värt att läsa på originalspråket engelska och i ordning (varje bok följa ett år för dem i skolan).
Detta är tredje boken i Harry Potter serien och den är minst lika värd att läsa som de två första böckerna. Denna är så bra och mer om Harrys liv och andra personer som han inte visste fanns kommer fram och hör denna bok så bra. Värd att läsa.
Den tredje boken i Harry Potter serien och det är nu det börjar bli lite mörk. De blir mer äventyr och nu händer det att de kan rädda liv. Och att de upptäcker nya saker om sig själva och att livet är mer komplicerat än vad Harry, Ron och Hermione tror. De börjar bli äldre och mer mogna. Denna bok är värd att läsa om man gillar de första två böckerna så läs den här också.
Jag ÄLSKAR denna boken! Den är bara så bra, liksom de två andra Harry Potter-böckerna jag läst. Jag har inget att klaga på och illustrationerna är underbara. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att de är underbara.
Dessa böcker kommer jag absolut gå tillbaka till om jag har en lässvacka eller inte vet vad jag ska läsa. De är mina absoluta favoritböcker!!