Harry Potter, #5

Harry Potter och Fenixorden

Harry Potter and the Order of the Phoenix
Bok av J. K. Rowling
Harry plågas av smärtor från sitt ärr, ett tecken på att Lord Voldemort har återvänt i full styrka. För att motarbeta Voldemort och hans anhängare ha Dumbledore återupprättat den hemliga organisationen Fenixordern. Men Fenixordern är inte populär bland alla och när Harry återvänder till Hogwarts har mycket förändrats på skolan.
Superbra bok och bästa serien som finns. En klassiker som jag rekommenderar starkt till alla ungdomar och vuxna.
Riktigt bra bok i den bästa serie jag nånsin läst! Älskar alla böcker i Harry Potter serien och denna är en av mina favoriter.
I Fenixorden är vår trio femton år och står återigen inför nya utmaningar, inte minst Voldemorts återkomst och nya läraren i försvar mot svartkonst, Dolores Umbridge, som gör livet surt för elevernas på Hogwarts.

Som vanligt innehåller Harry Potter-böckerna lite av allt. Detta är en bok om mörker, vänskap, motstånd, hopp, ilska, kärlek, gemenskap, sorg. Det jag gillar bäst med boken är hur Harry och Sirius relation fördjupas, karaktären Luna Lovegood och skapandet av Dumbledores Army.
Den femte boken om Harry Potter och det börjar växa och bli mer vuxna. Det börjar dock hända mer mörka saker nu men det är fortfarande massa äventyr och saker som händer. Nu kommer det saker om harrys föräldrar och vad som hände på deras tid. Bra bok och en av de bästa Harry Potter böckerna.
Jag gillar verkligen boken! Till en början störde jag mig på att Harry är arg hela tiden. Det kändes som han bara snäste åt alla som ville hjälpa honom. Men när jag kom till de sista hundra sidorna, blev jag överväldigad! De sista hundra sidorna gjorde boken! Jag gillar Rowlings språk, som alltid och att det händer ganska mycket i boken.
Jag tycker verkligen om Harry, Ron och Hermione som karaktärer. Jag skulle vilja lära känna dem ännu mer och vara en i deras gäng!
Jag gillar också att boken handlar om så många saker. Det är många vägar som öppnas inför de sista två böckerna.
En riktigt bra bok, förutom Harrys ilska.

Tre sammanfattande ord:
Spännande, intressant och ett underbart språk!