Harry Potter, #6

Harry Potter och Halvblodsprinsen

Harry Potter and the Half-Blood Prince
Bok av J. K. Rowling
Harry ska börja sitt sjätte år på Hogwarts, och trolldomsministeriet har äntligen medgett Voldemorts återkomst. Dumbledore är tillbaka som rektor och allt tycks ha återgått till det normala på skolan. Men Harry sörjer sin gudfaders död och plågas av mardrömmar om Voldemort. För att göra saker värre tvingas han ha privatlektioner med sin minst omtyckte lärare, professor Snape.
Underbar. Läste de här böckerna för över tio år sedan och lyssnar nu om allihop. Så trygga att lyssna på! Och spännande! Och fina och läskiga och sorgliga. Fina karaktärer och genomtänkt handling. En helt magisk värld som hon har byggt upp.
Jag brukar beskriva tidigare böcker i serien som såväl spännande som roliga, men Halvblodsprinsen känns mest... mörk. Dyster. Sorgsen. Tuff. Inget negativt i det dock, det är fortfarande en riktigt bra bok. Karaktärerna har mognat (Harry i synnerhet), det är mycket fokus på relationer och bakgrundshistoria. Personligen tycker jag handlingen är lite tråkig från och till, men tycker samtidigt den bygger upp riktigt bra inför sista boken. Det som verkligen lyfter Halvblodsprinsen är tveklöst slutet. Inga spoilers; men shit, vad jag inte var beredd på det.
Harry Potter och halvblodsprinsen är den bästa boken i serien om Harry Potter därför att man får mycket bakgrund på flera personer, däri bland Severus Snape och Draco Malfoy. Detta leder till en bättre förståelse, tycker också att det är bra att man får veta än mer om Hermione från en vinkel man inte fått tidigare vilket gör att sjunde boken blir mer förstålig.
WOW! Jag älskar verkligen boken! Den är spännande, precis som alla andra böcker i serien och jag gillar att det börjar hända ganska dramatiska saker i serien. Jag tycker verkligen om Rowlings språk och hon är verkligen en duktig författare, även om hennes uttalanden just nu är långt ifrån okej. Men det är en annan diskussion.
Jag tycker verkligen om boken och jag tror att denna bok är den som är mest spännande och fartfylld.
Jag blev verkligen arg och ledsen på slutet. Jag kan inte skriva vad det var men ni som läst förstår nog.
En riktigt, riktigt bra uppföljare!

Tre sammanfattande ord:
Spännande, superbra och sorglig
Sjätte boken i Harry Potter serien och nu börjar det dra ihop sig mot slutet. Det börjar bli nya upptäckter mot den mörka sidan. Och nya saker händer utanför Hogwarts, för att kunna vinna över den mörka sidan. Denna bok är mörk och mycket händer i boken. Men fortfarande en bra bok och harry potter serien är så bra och värd att läsa.