Harry Potter, #4

Harry Potter och den flammande bägaren

Harry Potter and the Goblet of Fire
Bok av J. K. Rowling
Det är sommarlov och Harry ska snart börja sitt fjärde år på Hogwarts. På världsmästerskapen i Quidditch får han en obehaglig överraskning. Efter 14 år av tystnad gör Voldemorts anhängare entré mitt under mästerskapet. Detta skapar rädsla i trollkarlsvärlden – har lord Voldemort återvänt? Tillbaka på skolan får Harry snabbt annat att bry sig om. En traditionell tävling mellan tre olika trollkarlsskolor ska nämligen gå av stapeln på Hogwarts.
En av de bästa delarna i hp serien där man får veta mycket mer om Harrys bakgrund, om hans föräldrar. En action fylld bok med massa quiditch och drakar!!!
Denna del av Harry Potter serien är den sämst eftersom den känns som en övergång mellan del 3 och del 5. Men läsvärd ändå då Harry och Sirius får bättre kontakt och Harry får en pappa/farbror.
Flammande bägaren är en bok där det händer MYCKET, kanske är det den mest händelserika av Harry Potter-böckerna? Det är både världsmästerskapen i quidditch och triwizard tournament, en utmanande tävling där Hogwarts och två andra trollkarlsskolor deltar. Samtidigt börjar Harry få konstiga drömmar och hans ärr gör ont alltmer ofta. I trollkarlsvärlden blir det bara mörkare och mörkare...

Flammande bägaren är en av mina favoritböcker i serien. Delvis tycker jag mycket om handlingen som framförallt är väldigt spännande, men jag tycker även om att karaktärerna blivit tonåringar och allt som det medför. Slutet på boken är rysande storslaget.
Den fjärde boken i Harry Potter serien, och nu är det mer spänning på Hogwarts då det händer nya mysterium och tävlingar. Det är mycket äventyr men det händer också hemsa saker. Men värd att läsa som alla andra Harry Potter böcker.
Fjärde boken i Harry Potter serien, och nu börjar de bli mörkarr och mörkare. Då nu är tävlingen om att bli den skola och elev som får äran att vinna tävlingen. Det börjar bli mörkt och saker börjar hända mer, då voldemort börjar dyka upp igen. Men denna som de andra tre böcker innan är bättre och serien är lika bra. Värd att läsa om man gillar de första tre böckerna.
WOW! Jag är golvad! Boken är sååå bra! Jag älskar verkligen Rowlings sätt att skriva och det är ett väldigt målande språk. Jag gillar att det händer så mycket i boken, men ändå inte för mycket. Denna är ju fjärde delen och nu känns det verkligen som jag känner alla karaktärer (förutom de nya i boken förstås). Det känns skönt att veta vilka alla är eftersom det händer så pass mycket. Då behöver jag inte lära känna så många nya samtidigt som jag läser om vad som händer. Det är ett väldigt stort plus.
Eftersom denna är illustrerad gillar jag den ännu mer än vad jag skulle gjort med den "vanliga" utgåvan, tror jag. Jag ÄLSKAR verkligen Kays illustrationer. Det jag blev lite besviken på dock är att det inte är så många illustrationer som i de tre första. Det är ju förstås för att boken är tjockare i grunden. Men lite besviken blev jag allt.
Jag har en ny favoritserie! (Även om Röd drottning av Victoria Aveyard har den största platsen i mitt hjärta, är inte Harry Potter långt efter)
Har du inte läst dessa böcker, (Jag är antagligen sist på bollen. Haha) rekommenderar jag dig verkligen att göra det!