Berättelsen om Narnia, #1

Häxan och lejonet

The Lion, the Witch, and the Wardrobe
Bok av C. S. Lewis
När syskonen Lucy, Edmund, Susan och Peter evakueras under kriget upptäcker Lucy landet Narnia när hon gömmer sig i en garderob. Syskonen tror henne, men till slut är de alla i Narnia. Där råder evig vinter och den faun, Tumnus, som Lucy lärt känna har blivit tillfångatagen av häxan. Samma häxa som lockar Edmund med godsaker.
Fantastisk barnbok med vackra illustrationer. Perfekt för de som älskar magi, magiska varelser och hemliga världar. Vem har inte drömt om att hitta en ny värld på andra sidan garderoben?
Läste Narniaserien som vuxen.
Läser både med barnets ögon i den nya världen bakom garderoben och med en vuxens blick på allegorin ampen mellan ont och gott.
Häxan och lejonet slungar läsaren rakt in i den fängslande världen där lojalitet mod och vänskap sätts på prov.
Boken passar personer med öppna sinnen i alla åldrar. Utmärkt som högläsningsbok.
Rekommenderas för den som vill hitta högläsningsböcker
En klassiker i barnlitteratur som handlar om fyra syskon som genom ett klädskåp hamnar i ett magiskt land som är i ständig vinter. Landets innevånare är djur som kan tala och sagoväsen som kentaurer och jättar. En grym häxa Vita häxan har lagt en förbannelse över landet så det är aldrig blir varmt.
Barnen ger innevånarna i landet hopp då det finns en myt att Adam och Evas döttrar ska komma och då med hjälp av lejonet Aslan bryta förbannelsen och befria häxan. Det finns en rad anknytningar till kristen tro igenom boken men kan läsas med behållning av alla.
Mycket bra och spännande bok med mycket bra historia och språkbruk. Känns som att man är ett med boken och man kan knappt lägga den ifrån sig
Rekommenderas för den som gillar fantasy
En underbar bok som kan läsas av såväl vuxna som av barn. Samtliga Narnia-böcker är värda att läsas.
Underbar bok med mycket spänning. Boken är väldigt intressant. Rekommenderar denna boken samt resterande i serien.
En fantastisk berättelse som innehåller allt en fantasy bör ha, häxor, magi, djur som kan prata och hemliga världar.
Så underbar bok älskar med spänning och äventyr jag och min syster älskade att se den filmen tillsammans när vi var mindre.
Mycket intressant bok, med spänning, äventyr och vänskap. Skulle rekommendera hela serien, då den är så bra.
En fantasyklassiker för barn som nog de flesta hört talas om. Har man inte läst boken har man kanske sett någon av filmatiseringarna. Ett spännande äventyr som ibland kritiserats för att ha en alltför kristen symbolik, men det är inget som brukar störa barn eftersom det, i första hand, är en väl berättad och spännande historia. Oförglömliga karaktärer, såsom flickan Lucy, faunen Tumnus och lejonet Aslan. Den här boken är den man bör läsa först och också den som är den mest magiska av Narniaböckerna. Den utspelar sig under det som senare, i följande böcker, kommer att kallas Narnias guldålder. Boken passar som högläsning från cirka sju års ålder.
Jag ÄLSKAR boken! Jag tycker väldigt mycket om karaktärerna och världen. Jag tycker även om författarens språk och beskrivningar. Jag gillar att det är lite illustrationer i boken. Jag tycker även om att boken är ganska kort.
Jag vet inte vad mer jag ska skriva, den är så bra bara!
Jag är inte troende men tycker ändå att boken är superbra. Även om jag märker kristna inslag gör det ingenting.
Jag ser verkligen fram emot att läsa nästa bok!
En fantastiskt skön berättelse som ger en obegränsad frihet att drömma sig bort till en annan värld. Det känns skönt att få fly verkligheten för ett tag och ta sig in till Narnia genom garderoben i tomma rummet. Där möts man av talande djur, lejonet Aslan och även den onda häxan som regerar i landet. Peter, Susan, Edmund och Lucy är barnen landet väntat på för att rädda de goda från den onda häxan. En bra och äventyrlig bok.