Berättelsen om Narnia, #2

Caspian, prins av Narnia

Prince Caspian
Bok av C. S. Lewis
Caspian skulle bli prins, men tvingas fly för sitt liv. Han kommer till Narnia och får hjälp av de fyra syskonen Susan, Peter, Edmund och Lucy - forna kungar och drottningar - som nu är tillbaka i Narnia. Det här är uppföljaren till Häxan och lejonet, men utspelar sig flera hundra år senare.
Narnia är en trevlig och underbar värld och alltid något spännande som händer. Rekommenderas för alla åldrar, spännande för barn och utvecklande för vuxna och ungdomar.
En härlig bok och ett härligt äventyr och jag läste den i fyran på mellanstadiet och har läst om den som vuxen och då jag var liten inspirerade den mig att läsa resten av C S Lewis böcker. Denna bok är början på ett äventyr som fortsätter i nästa bok fast de är fristående berättelser. Rekomenderas för alla åldrar.
Bra bok men lejonet är bättre. Narnia serien är än av mina favoriter. Läste boken som barn och därefter fortsatt att läsa den sortens böcker.
Min personliga favorit och en mjuk förtrollande fantasy som passar både yngre och äldre bokälskare. Underhållande och lättläst.
I den här boken återvänder syskonen Lucy, Susan, Edmund och Peter till det magiska landet Narnia. Det är ett kärt återseende även för en läsare som precis lämnat Häxan och lejonet bakom sig och vill ha mer av Aslan och Narnia. En bok som passar barn i skolåldern. Att boken börjar med någon annan, nämligen Caspian som bor i ett helt annat land, kan göra en lite förvirrad, men snart kommer de fyra syskonen in i bilden och allt knyts ihop. Det är fantasieggande att läsa om hur de knappt åldrats alls, medan det fantastiska slott de bodde i förra gången de var i Narnia nu bara är ruiner och berättelserna om den är legender som nästan ingen tror på. Det får en att tänka på tidens gång.