Harry Potter, #2

Harry Potter och Hemligheternas kammare

Harry Potter and the Chamber of Secrets
Bok av J. K. Rowling
Harry Potter har längtat efter att börja andra året på Hogwarts tillsammans med sina bästa vänner, Ron och Hermione. Men märkliga saker börjar snart hända på skolan. Harry upptäcker att han kan tala med ormar och börjar höra viskande röster i väggarna. Flera elever hittas förstenade men ingen vet vem som har anfallit dem. Harry, Ron och Hermione försöker själva lösa mysteriet. Kanske är det spöket inne på flickornas toalett som är nyckeln till gåtan?
Det här andra boken i serien om Harry Potter. Harry ska återvända till Hogwarts för sitt andra skolår men den lilla husalfen Dobby varnar Harry och vill inte att han ska ta sig dit. Harry vill såklart återvända till hogwarys för han känner sig inte välkommen hos sin moster och hennes familj. Väl i skolan börjar elever bli petrifierade och man befarar att hemligheternas kammare återigen har öppnats.

Detta är en bra bok som vidare bygger upp denna magiska värld. Vi får vidare se hur vänskapen mellan Harry, Ron och Hermione utvecklas och hur de löser de problem som uppstår i skolan. Jag rekommenderar starkt att läsa denna uppföljning!
Riktigt bra bok som jag älskat att läsa! Hela serien tycker jag personligen är en klassiker och rekommenderar den till alla som är fantasy intresserad.
Harry Potter och hemligheternas kammare skriven av J.K. Rowling ⚡️ Nu har jag läst andra delen om Harry och hans vänner på Hogwarts, så otroligt mysig och bra bok. Jag är inte så stort fan av fantasyböcker men denna serie, wow magisk! ✨författaren skriver så detaljerat och som läsare dras man med i handlingen och vill veta hur historien slutar ⚡️Kan verkligen rekommendera alla er som vill försvinna in i en magisk värld en stund att läsa denna serie
Tungläst ungdomsbok som har blivit populär på film men boken vänder sig till högstadiet och gymnasiet. Språkmässigt jobbigt med krångliga namn men mrf mycket bra intrig och spänning. Läsvärd men Tungläst.
Mysig och spännande fortsättning på Harry Potter och De vises sten! Boken skapar en spänning som inte går att skaka av sig och kan skrämma de minsta läsarna. Mycket läsvärd. Perfekt som julklapp eller present.
En underbar bok som fortfarande är lika bra, trots tidens gång. Hela serien fungerar utmärkt för alla åldrar.
Bättre än första boken, enligt mig! Mer spännande, och karaktärerna har mognat nog! Tycker det är en perfekt Halloween-bok då stämningen i boken blir lite dyster och mörk där runt Halloween-säsongen i Hogwarts. Det enda jag är lite ledsen om är att Hermione är inte närvarande i de sista delarna av boken (varför får ni ta reda på själv ).
Vill du ha den perfekta boken för Halloween? Då är Hemligheternas kammare för dig! Mysteriet Harry och hans vänner ska lösa är betydligt läskigare och skrämmande än i den första boken då elever på Hogwarts hittas förstelnade i skolans korridorer. Vem, eller snarare vad, ligger bakom händelserna och varför?
När hemligheternas kammare öppnas av Slytherins arvtagare och elever på Hogwarts förstenas en efter en går ingen säker, inte ens Harry Potter...

Detta är inte min personliga favorit i serien, främst då jag uppfattade boken som ganska långsam. Jag älskar däremot det yttra hotet, spänningen och själva upplösningen.
Spännande, magisk och enastående bok om Harry Potter, Hermoine, Ron m.fl. Rekommenderas starkt att ni löser alla böckerna om Harry Potter. En stor favorit!
Andra boken i Harry Potter serien, värd att läsa om man tyckte om den första boken. Denna har mer äventyr och äventyren fortsätter. Det är nu det blir mer äventyr om själva hogwarts och hogwarts historia. Vilken är en intressant och kul att få information om skolan. Värd att läsa.
Lika bra som första boken i Harry Potter serien. Men den fortsätter och de är andracåret på hogwart. Händer fortsatte massa äventyr och grejer som Harry, Ron och Hermione måste klura ut. Så att ingen elev dör. En bra bok och väldigt spännande och inte alls långtråkig.
Jag ÄLSKAR boken! Den är lika bra som den första boken. Den är aldrig långtråkig och det händer saker hela tiden som gör att man vill fortsätta läsa. Den är jättefin med alla illustrationer och det gör att jag som aldrig läst Harry Potter innan får en ännu klarare bild av hur det ser ut på Hogwarts och hur alla djur ser ut.
Det finns inte mycket mer att säga än att den är jättebra!