Harry Potter, #1

Harry Potter och de vises sten

Harry Potter and the Philosopher's Stone
Bok av J. K. Rowling
Harry är en föräldralös pojke som bor med sina hemska släktingar, familjen Dursley. En dag dyker jätten Hagrid upp och förklarar för Harry att han är en trollkarl. Han börjar på Hogwarts skola för häxkonst och trolldom, där han får nya vänner och lär sig trollkonst. Harry får även veta att hans föräldrar mördats av den ondskefulle trollkarlen Voldemort.
Underbar. Började lyssna på de här böckerna igen nu i jul. Så trygga att lyssna på! Och spännande! Fina karaktärer och genomtänkt handling. En helt magisk värld som hon har byggt upp.
Böckerna om Harry Potter borde alla läsa, spelar ingen roll hur gammal eller ung du är. Boken har allt, magi, vänskap, äventyr och man får växa upp tillsammans med Harry, Ron, Hermione och resten av eleverna på Hogwarts.
Harry potter och de vises sten är första boken i J. K. Rowlings serie. Det här är en riktigt mysig bok där hon bygger upp världen på ett riktigt gripande sätt, och där man får se Harry Potter få sitt första år på Hogwarts. Väldigt värt att läsa för man får så mycket mer än att bara se filmen!
Böckerna och filmerna om Harry Potter har blivit omåttligt populära och därför tycker jag att man borde läsa denna serie. Böckerna om Harry Potter passar för alla åldrar.
Ett måste för alla fantasy intresserade! N suverän början på Rowling's bokserie som jag tycker alla borde läsa minst en gång i sitt liv.
Spännande äventyret med Harry Potter. Magiska världen är trollbindande. Värd att läsa hela serien. Bättre än filmen
Detta är en utav mina favorit böcker jag läste som barn. Jaag rekommenderar starkt detta som en högläsningsbok eller en bok innan läggdags för barn då den har ett stort antal svåra ord vilket är bra för barn som är i åldrarna 10-16. Den har en helt otrolig storyline samt så finns det alltid en otrolig bra plotwist.
Jättebra bok för den som gillar harry potter och kanske har sett filmerna. Om man gillar spänning och fantasy är det perfekt.
Harry potter och de vise sten är en av de äldsta böckerna jag har min bokhylla. Författaren J.K Rowling har i sin magiska bok fyllt sidorna med drama och svåra dilemma som inte Harry måste kämpa och reda ut. Boken lyfter vänskap, mod, familj, och magi på ett sätt som blivit en väldsomvälvande ja.... vad ska en källa det? Nätt och jämnt ett paradigmskifte från att tro på magi till att veta att det faktiskt existerar. En magisk bok som får en att känna sig speciell. En klassiker alla bör läsa.
Föräldralöse Harry Potter bor hos sin moster och morbror med deras vidriga son. Plötsligt får han reda på att han är en trollkarl och får möjlighet att upptäcka en helt ny värld med oändliga möjligheter samt faror för en 11-årig pojke.

Började läsa om den här bokserien i pandemin och den har verkligen varit en tröst samt givit mig enorm trygghet i dessa osäkra pandemi-tider. Rekommenderar varmt alla vårdnadshavare att läsa detta för sina barn och ge dem en liten bit av magi i en annars så osäker tid. Detta då böckerna ger tröst och lovar en äventyr utöver det vanliga.
En spännande bok, som passar bra för högläsning. Boken är väldigt intressant och är en av mina favoriter
Vi har högläst Harry Potter och de vises sten sedan i julas och det har varit både mysigt och spännande. Jag minns att jag läste den här i litt.vet-kursen jag läste för en sisådär 20 år sedan. Det var innan filmerna, innan hypen och jag läste inte resten av böckerna för den här gjorde inget för mig. Sedan blev den ju hur stor som helst och för några år sedan såg jag äntligen filmerna och ja, jag gillade dem. Jag kommer kanske inte bli en Potterhead (heter det så?) men det ska bli kul att läsa böckerna och se om filmerna - speciellt att få göra det ihop med min dotter (som redan köpt en vit gosedjursuggla och döpt den till Hedwig)
Alltid fem stjärnor. Att kliva in i Harrys värld är som att komma hem. Magi, trollkarlar, gott mot ont och fantastiska relationer mellan karaktärerna, Harry Potter serien har allt man kan önska sig!
Vem älskar inte Harry Potter!!??
Det har varit en stor favorit sen de släpptes. Älskar magin mystiken och glädjen
Harry Potter böckerna!

Nr 1 de vises sten.

Detta är klart den bästa bok (bokserie)
Jag någonsin läst, det var den boken som gjorde att hela världen av böcker öppnades för mig! Därför kommer dessa böcker alltid vara nr 1 och ligga mig extra varmt om hjärtat. Har du aldrig läst dem? Det är inte försent!! Du kommer inte ångra dig , jag läser dessa böcker på nytt varje år.

I England på Privet Drive nr 4, Bor familjen
Dursley. Dem är en vanlig familj, som gillar när saker är som dem ska allt som är annorlunda och konstigt vill dem inte veta av.
Men det börjar hända konstiga saker i den lilla staden! Stjärnskott på himlen och ugglor som flyger mitt på dagen, en katt som verkar läsa en karta och underliga människor i annorlunda dräkter som viskar om något.... De viskar om någon vid namn Harry Potter ...

Harry Potter är en föräldralös pojke som tvingas bo hos sin moster och hennes familj. Dem är elaka speciellt deras vidrige son som är i samma ålder som Harry.
Framtiden ser allt annat en ljus ut för Harry men snart öppnas en helt ny värld!
Hogwarts en Skola för Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi , drömmar, spännande äventyr bortom all fantasi!
Den första boken i Harry Potter serien och den bästa, detta är den av böckerna som har ljusaste stämningen, full av magisk upptäckt och glädjen av att upptäcka livet.
En helt fantastisk bok som får dig att komma in i en annan värld som är helt magisk, en helt otrolig historia som får dig att aldrig vilja sluta läsa
Fantastisk bok som tar en till en annan, magisk värld. Denna bokserie var hela min barndom. Den som gillar fantasy och magi kommer inte bli besviken.
Vilken bra bok! Detta är starten på den fantastiska serien om Harry Potter och hans vänner och fiender vid Hogwarts. En bok att drömma sig bort med och uppleva en helt ny värld!
Början på en magisk serie. Nostalgi och magi att läsa denna bok. Boken handlar om Harry som får reda på att han är trollkarl och får åka till den magiska skolan Hogwarts.
De fiesta har hört talas om Harry Potter och det är med Harry Potter och de vises sten som allt börjar.
I början av boken är Harry en föräldralös pojke som bor hos sin allt annat än sympatiska moster med familj.
I slutet är han elev på en trollkarlsskolan Hogwarts och på väg mot stordåd. Denna bok kretsar kring Harrys första år på Hogwarts och en relik som ska ge evigt liv "de vises sten. I kulisserna finns rykten om att Voldemort, ledare för de onda, är på väg att återvända. Boken är detaljrikt skriven och rolig både för barn från omkring sex år gamla och vuxna. För varje bok blir Harry äldre så rekommenderar att vänta med att läsa senare böcker för de yngsta barnen.
Trodde absolut inte jag skulle fastna för boken som jag gjorde för filmerna.
Har läst den första gången förra veckan och jag är helt såld.
Första boken om Harry potter och hans magiska värld. Läste boken som 9 åring och det är fortfarande den bästa bokserie jag läst
Första boken i en av de bästa bokserierna!

Boken är inte lika spännande som de andra i serien, men den är definitivt mer magisk. Boken ger en härlig och god stämning; en perfekt början på en serie som sedan tar mörka vändningar.
Vem älskar inte Harry Potter? Jag har läst böckerna flera gånger och till och med gått en litterär kurs där man studerar böckerna i detalj. Alla barn (och kanske vuxna) borde läsa den här bokserien.
Boken som skapar den ultimata höst- och vinterkänslan! Den passar alla åldrar och innehåller spänning såväl som humor och fantasi. Karaktärerna i boken är fantastiska och du kommer definitivt vilja läsa vidare i serien efter att ha läst denna!
Fantastiskt bra bok men språket är krångligt och vänder sig till tonåren och uppåt. Boken är detaljrik med bra underhållande story men du måste ha lugn och ro och inte bli störd för detaljerna är viktiga för storyn. Upplever den mer som vuxen bok för fantasy fantaster.
Den första Harry Potter-boken är en perfekt bok att läsa i början på hösten. I och med att det är en bok ämnat för yngre barn så har den en väldigt mysig aura och spänning.

Att få vara med Harry och hans vänner på Hogwarts är nog en dröm alla barn (och vuxna) har som har läst någon av böckerna om Harry Potter, och jag förstår helt varför. Det är magi, inte bara i boken utan att läsa den också!
Äntligen sett filmen! 😀 Fängslade hela familjen mellan 9-41 år! Välgjord! Även om man inte läst boken hängde man med bra i filmen.
Handlar om en pojke som växt upp med sin moster och morbror under jobbiga förhållanden. Mycket mystiska saker händer runt honom och han är på väg ut i världen på en mystisk resa med spännande saker och bra vänner.
Harry Harry Harry. Vad kan det vara tredje gången jag läser bok serien igen. Första boken där vi får träffa Harry under trappan. Han är föräldralös och får bo hos sin moster och hennes familj. När Harry fyller 13 får han ett speciellt brev som mostern och hennes familj försöker hålla borta från Harry. boken passar för alla åldrar
Harry Potter och de vises sten är första boken om föräldralöse Harry som får reda på att han är trollkarl och börjar på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. På Hogwarts hamnar han ofta i trubbel, men möter även vänner för livet. Böckerna om Harry Potter är magiska och jag avundas alla som ännu inte stiftat bekantskap med trollkarlsvärlden.
Det är den första boken i Harry Potter serien och efter att man läst denna vill man bara läsa resten.

Boken utspelar sig mestadels på Hogwards. Hogwards är en skola för trollkarlar. Det är mycket fina och detaljerade miöjöbeskrivningar som får en att drömma sig bort. Vi får följa Harrys liv på skolan tillsammans med vännerna Ron och Hermione när de lär sig diverse olika trollformeler. Självklart är inte livet på skolan helt rätt utan de stöter snart på spännande problem som vi får ta del av. Mycket bra!
Världens bästa bokserie någonsin!
Första boken får man lära känna Harry och hans omgivning på ett väldigt bra sätt. Boken är välskriven och man har lätt att leva sig in i den fantasivärld som man dras in i.
Det är många kluriga ord men allting beskrivs på ett enkelt sätt så att vem som helst kan läsa oavsett erfarenhet av läsning.
Man får följa Harry på sin första resa till Hogwarts och man får vara med om en otrolig spännande läsning som gör att man vänder kapitel efter kapitel.
En bok man inte vill lägga ifrån sig.
Första boken om Harry Potter som får reda på att han är trollkar och ska börja trollkarlsskolan. Spännande och bra läsning för slukaråldern men även för vuxna. Denna bok är både spännande och rolig och tar en till en magisk värld.
Underbart fängslande barnbok, som också vuxna uppskattar. Spänning, kärlek och mod. En bladvändare att försjunka in i.
I denna bok får vi lära känna Harry Potter som precis börjar på Hogwarts. Här lära han känna två personer som kom att bli hans bästa vänner och dessa tre hamnar på olika äventyr under deras studietid på Hogwarts
Ett av mina absoluta favorit äventyrsböcker. Den var lite svår att komma in i första gången jag läste, men så fort man kommit in i den är den rolig med massa äventyr, övernaturligt och fylld med vänskap.
Jag älskade att sätta mig ner med boken och drömma mig bort till Hogwarts.
Den har lätt språk och det är lätt att föreställa sig platserna och karaktärerna man läser om.
Boken som fick mig att älska att läsa!
Vi får följa föräldralösa Harry Potter som bor hos sin mammas syster och hennes ... Speciella familj.
När Harry får veta att han är en trollkarl förs han in i en ny värld, en värld där han är känd av alla.
Men något är väldigt konstigt på Hogwarts - skolan. Det händer märkliga saker och Harry är en expert på att söka upp faror, eller bli uppsökt av dem.

Den här boken är magisk på mer än bara ett sätt: karaktärerna, skolan, magin och hela upplägget - det är helt fantastiskt.

Om du har missat böckerna om Harry Potter, då är det dags att börja läsa dem nu!
Det är ju (som vi alla vet) en fantastisk bok och en fantastisk serie. Den är så fantastiskt välplanerad att det förvånar mig om och om igen.
Harry Potter och de vises sten är en perfekt bok både för yngre och för äldre. Alla kan njuta av J.K Rowlings författarstil och drömma sig bort i Harry Potters magiska värld med både spänning, skratt och kärlek mellan dom olika karaktärerna.
Den första harry potter boken fick mig fast. Och jag tycker att fantasi och den magiska världen som är harry potter är så bra. Och det är verkligen böcker för den som gillar fantasi och äventyr. Alla borde ge harry potter sen chans och läsa den.
Att i vuxen ålder få dyka ned i Harry Potters magiska värld är som att komma hem efter en lång resa. Magiska väsen, trollkarlar och mugglare - jag njuter av varje mening. Varje ord.
Jag tror att jag läser in mer i varje bok om Harry och hans liv, jag försöker förstå karaktärerna på nya sätt och jag försöker att lära känna bikaraktärer som jag vid min första läsning (när jag var väldigt ung) bortsåg ifrån.
J. K Rowling skriver på ett sådant målande sätt, det är enkelt att skapa sig en bild av berättelsen och dess karaktärer, och jag reser till Hogwarts tillsammans med Harry och hans nyvunna vänner. Jag slåss. Jag gråter. Jag skrattar. Jag är arg. Men mest av allt - jag känner mig hemma.
Harry Potter bökerna är så bra och att få läsa första boken och komma in i den magiska världen som är Harry Potter. Det är så bra och böckerna är verkligen värda att läsa, de är så mycket bättre än filmerna och ger en större bild av Harry Potter. Man få verkligen alla bilder i böckerna och så mycket mer detaljer. Verkligen värt att läsa böckerna. Och den första är så bra.
Harry Potter and the Philosopher's Stone, publicerad som Harry Potter and the Sorcerer's Stone i Amerika samt Harry Potter och de vises sten för svenska bokfantaster, är den första boken i den numera världsberömda fantasyserien. De vises sten är den första boken av sju och lanserades sent 90-tal.

Magi i världsklass
Vi följer en ung trollkarl vid namn Harry Potter som, tillsammans med en hel del vänner, snubblar över spännande äventyr under sin tid på trollkarlsskolan Hogwarts. Fantasin når inga gränser med de vises sten och det är väldigt lätt att förlora timmar åt gången så fort man öppnar boken. En av J.K. Rowlings absolut största styrkor är att frammana den där härliga känslan av "bara ett kapitel till". Helt klart rekommenderad, dock främst för en yngre publik.