Ofelias förbjudna färger

Bok av Gina Cinnamoni
Konstnären Ofelia Monti-Lind kör fast i den kreativa utvecklingen och den lika hopplösa samborelationen med Gabriel. Efter att ha firat sin pappas och styvmammas bröllopsdag på restaurangen La Veritá, faller Ofelia återigen för sin 15 år äldre styvbror, Maxi - en charmig gift man som världsvant tar för sig av livets godsaker, utan att plågas av samvetskval. För att lyckas i konstbranschen krävs det mod, känsla och passion. Men vad händer när kärleken till konsten blir viktigare än moralen? Och är det verkligen värt att offra allt man har för konstens och kärlekens skull? "Ofelias förbjudna färger" är ett passionerat drama som utspelar sig i området mellan Helsingborg och Höganäs i nordvästra Skåne, där författaren har sin hemvist. Gina Cinnamoni har ett förflutet som konstnär, gallerist och arrangör av konstutställningar. I denna debutroman flätas hennes kännedom om konstbranschen samman med de viktiga besluten som de flesta av oss står inför någon gång i livet, även om vi ibland önskar att det inte vore så.
Det kommer ganska många olika sidospår i början av boken som visserligen passar in i handlingen men drar ner tempot lite. Jag hade gärna läst mer om Ofelias och Gabriels förhållande i början då det tappar lite fokus pga det andra.

Tempot snabbas upp i mitten av boken om det kommer en hel del oväntade händelser längs vägen. Jag blir rätt frustrerad på både Ofelia och hennes sambo och hur de behandlar varandra.

Historien tar en en väldigt oväntad vändning när jag närmar mig slutet och jag började ärligt fundera över hur det här någonsin skulle kunna lösa sig. Men det blev ett fint slut på boken tycker jag!

Jag uppskattade att det tillåts att vara både högt och lågt i boken, det ger mer djup och trovärdighet i berättelsen.

Väldigt fascinerande för mig som läsare att få ta del av något som någon brinner så för. För är det något som lyser igen i den här boken så är det författarens kärlek till konst och hur det går till i konstvärlden.
En välskriven, beskrivande och målande bok där man märker att författaren kan sin konst. Jag drogs med i hur Gina Cinnamoni berättade och djupt beskrev konsten i boken och hur hon på ett fint sätt flätade in konsten i handlingen.

Men ibland blev handlingen lite för långsam för min smak, och det tog ett tag för mig att komma in i boken. Men bortsett från detta så gillade jag svärtan i handlingen, för ibland blev den dyster och mörk - vilket bara blev positivt då det blev mer trovärdigt.

Ofelias förbjudna färger är en unik bok med dess konst-inslag och en bok som bjuder på en intressant läsning. Dramat är lite långsamt ibland, men bortsett från det så är detta ett fin relationsdrama.
Bokrecension E-bok —- ”Ofelias förbjudna färger” handlar om Ofelia, en konstnär som är sambo med Gabriel. Ofelia har fastnat lite i sitt målet och hon sitter fast i en trist samborelation. Man kan lugnt säga att livet inte leker för henne just nu.
Att hon dessutom kämpar hårt för pappans gillande gör det inte lättare. När hon och hennes styvbror möts igen på föräldrarnas bröllopsdag faller Ofelia handlöst. Det blir en härva utan dess like. Hon vill egentligen ur sin relation och in i en ny med brodern.

Vad är rätt och del? Kan man offra allt för konsten? För kärleken? Eller ska man hålla kvar för pliktkänslan.. 🤔❤️

Det här är inte min normala genre utan ganska långt utanför min box. Det är en kärleksroman med allt vad det innebär. Men jag gillar sättet @ginacinnamoni skriver på. Jag gillar hennes intresse för konst som faktiskt lyser igenom. Det märks att hon är en konstnärssjäl. Boken är som sagt lite för snäll för mig men om man gillar kärleksromaner med feelgood och lite extra tvist, så är den här sannerligen att rekommendera. Den får ❤️❤️❤️+ av mig för den är välskriven.

Tusen tack för att jag fick chansen att läsa din bok @ginacinnamoni det var en verklig förmån!!! ❤️❤️❤️

Boken finns som e-bok på @bokus_com om nån vill läsa! 📚

#bokrecension #tacksam #bokslukerska #älskarböcker