Fröken Smith, den elakaste häxan i världen

The wickedest witch in the world
Bok av Beverley Nichols

I den fridfulla lilla staden Meadowstream dyker det plötsligt upp en främling. Fröken Smith ser ung och vacker ut, men i själva verket är hon en nästan fyrahundra år gammal häxa. Hennes favoritsysselsättning är att plåga både barn och djur på de mest fantasifulla sätt och ponnyn Snowdrop lever i ständig skräck för häxan och hennes torpeder Satan och Belsebub.

Flickan Judy och hennes mormor börjar ana oråd. De står inför en både farlig och mäktig fiende, men tvekar inte en sekund - de tänker göra allt för att rädda Snowdrop!

Mindre

I den fridfulla lilla staden Meadowstream dyker det plötsligt upp en främling. Fröken Smith ser ung och vacker ut, men i själva verket är hon en nästan fyrahundra år gammal häxa... Mer

En underbar högläsningsbok för alla barn/familjer som gillar Roald Dahls Häxorna och Matilda. Passar perfekt att läsa för flera åldrar, både för läsvana 6-åringar som 10-åringar, om man gillar spännande och lite läskiga böcker. Boken handlar om fröken Smith som ser ung och vacker ut, men egentligen är hon en häxa som är 400 år gammal. Hon älskar att plåga djur och små barn. Fröken Smith lyckas slå klorna i den söta, vita hästen Snowdrop... men som tur är finns Judy och hennes snälla, kloka mormor (som är en god häxa) som förstås ska rädda Snowdrop. En av de bästa högläsningsböckerna, som jag läst så många gånger!