Girls just wanna have fun(damental human rights)

Bok av Jessica Hallbäck
I denna bok skruvar konstnären och journalisten Jessica Hallbäck till synen på män och kvinnor i samhället idag och då. Hon vrider på könsrollerna för att se vad som händer och vilka reaktioner det väcker. Hon tar även upp hur manligt och kvinnligt porträtteras i sagor. Med starka feministiska budskap porträtterar hon ett patriarkalt samhälle.
Girls just wanna have fun(damental human rights) är en seriebok full med feministiska tankar och fakta. Vi får läsa sagor där Jessica Hallbäck vänder på könsrollerna. Vi får ta del om lite historia, arbetsliv och kroppar bl.a. Det kanske inte tillför så mycket nytt för de som är insatta i feminism, men det är underhållande ändå. Boken är fylld med klockrena exempel och citat, vilket gör att det är en bok man lätt kan återkomma till. Det är även en bra bok att ge bort i present.
Denna bok är både underhållande och allvarlig. Den vänder på könsrollerna för att porträttera problem i det patriarkala samhället som vi lever i. Det är en upplysande bok som definitivt väcker tankar. Den sätter fingret på situationer och könsroller som vi tar för givet. Mycket läsvärd!