Konsten att vara kvinna

How to Be a Woman
Bok av Caitlin Moran
Det har aldrig varit lättare att vara kvinna. Vi har rösträtt och p-piller och vi har inte blivit brända som häxor sedan 1700-talet. Men det återstår några små frågor ...Varför måste vi ta bort allt hår på kroppen? Varför är bh:n så obekväm? Och varför frågar alla när man ska skaffa barn? Boken börjar på Caitlin Morans bedrövliga 13-årsdag (hon väger 80 kilo, har inga vänner och pojkar kastar grus efter henne) och fortsätter genom tonårstiden, till arbetsplatser och strippklubbar, genom kärlek, övervikt, abort, shopping och moderskap. Det är som att få förtroenden från en god vän - ocensurerat, ärligt och fruktansvärt roligt.Konsten att vara kvinna är ett självbiografiskt, feministiskt manifest.
Wow, vilken pärla! Som en ljuvlig het kopp te el en maffig stark cappuccino ihop med en högklassig chokladtryffel.

Den brittiska författaren och journalisten Caitlin Moran har med en hög stilistisk skicklighet och bra balans i kombination med ett härligt språk lyckats att sätta pricken mitt på den viktiga feministiska kärnpunkten med en humorsalva som heter duga!

"Konsten att vara kvinna" av Caitlin Moran är ett feministiskt manifest i en viktig tid. Den är otroligt självutlämnande, brutal, absurt hysteriskt rolig och ärlig! Jag skrattade högt i min ensamhet på riktigt, vilket få böcker lyckas få mig att göra! Bra fakta och funderingar i allvarhetens tecken vävs på ett utomordentligt sätt in i det klockrena komiska språket.

Det här måste du läsa! För den som vill ge bort en rejäl kopp skrattsalva ihop med viktig och nyttig läsning (i dessa deprimerande Corona tider) blir den här boken mitt bästa julklappstips i år (trots att boken har några år på nacken) ❤❤❤!

Den här kvinnan skulle jag vilja träffa i verkligheten! Jag blir inspirerad, känner samhörighet med huvudkaraktären och om du känner dig ensam behöver du inte göra det längre för man kan känna författarens närvaro bredvid sig under tiden man läser. Sjukt rolig och så jä*la KLOCKREN!

Mitt betyg blir lätt ⭐⭐⭐⭐+/5.