Himlen finns på riktigt : en liten pojkes häpnadsväckande berättelse om sitt besök i himlen

Heaven Is for Real
Bok av Lynn Vincent och Todd Burpo
Över 50 000 ex sålda på svenska! Över 115 veckor på New York Times bestsellerlista! "Kommer du ihåg sjukhuset, Colton?" frågade Sonja. "Ja, mamma, jag kommer ihåg", sa han. "Det var där som änglarna sjöng för mig." När Colton Burpo klarade sig igenom en allvarlig bukhinne in flam mation efter en sprucken blindtarm var familjen överlycklig över hans mirakulösa tillfrisknande. Men under månaderna efter opera tionen framträdde en berättelse som de inte var beredda på - en berättelse lika vacker som storslagen, som beskrev deras lille pojkes resa till himlen och tillbaka. Colton, som ännu inte hade fyllt fyra, berättade för sina föräldrar att han lämnade sin kropp under operationen - och bevisade det genom att exakt beskriva vad hans föräldrar gjorde i en annan del av sjukhuset under tiden han blev opererad. Han berättade att han besökt himlen och återgav vad han hört från människor där som han aldrig träffat i sitt liv och beskrev händelser som skedde innan han föddes. Han förvånade också sina föräldrar genom sina beskrivningar med svårförståeliga detaljer som stämde överens med Bibeln till punkt och pricka, trots att han ännu inte lärt sig läsa. Med en avväpnande oskuldsfullhet och med ett barns frispråkighet berättar Colton om att han mötte avlidna släktingar. Han beskriver Jesus, änglarna, hur "riktigt, riktigt stor" Gud är och hur mycket Gud älskar oss. Återberättad av hans far, men med Coltons unika och enkla språk ger Himlen finns på riktigt en glimt av den värld som väntar oss, där som Colton säger: "Ingen är sjuk och ingen har glasögon." Himlen finns på riktigt kommer att förändra hur du ser på livet efter detta och ger dig möjlighet att se och tro som ett barn.
En 3-årig pojke blir hastigt svårt sjuk och måste opereras pga en bukhinneinflammation orsakad av en brusten blindtarm. Hans föräldrar är givetvis otroligt oroliga för sonens liv och ett tag ser det riktigt illa ut. Pojken klarar dock operationen och tillfrisknar och vid ett senare tillfälle när familjen åker förbi i närheten av sjukhuset där han opererades frågar mamman sin son om han minns sjukhuset och han svarar då att det gör han för det var där änglarna sjöng för honom när han var i himlen.
Föräldrarna undrar så klart vad han menar och sonen berättar att han besökt himlen när han låg på operationsbordet. Många frågor dyker upp den närmaste tiden och särskilt sonens far undrar mycket över vad sonen berättar om sitt besök i himlen och blir väldigt förvånad när sonen berättar saker som han tycker att sonen rimligtvis inte borde kunna veta något om.
En intressant och annorlunda kristen bok där man får en liten inblick i hur livet för en amerikansk pastor och hans familj kan se ut. Om sonens himmelsfärd eller sann eller inte får man själv ta ställning till om man tror på eller ej. Eftersom både pappan och mamman lever för sin kyrka och verkar läsa bibelberättelser istället för sagor för sina barn är min känsla att det kanske inte är så konstigt att sonen berättar om just en himmelsfärd och vilka han träffat på i himlen eftersom Jesus och bibelns berättelser är vad pojken har växt upp med. Om man tror på vad pojken sagt och faderns nedskrivna berättelse är upp till läsaren att avgöra, men kanske får man en annan syn på vad som eventuellt händer efter att man dör? Finns det en himmel och vem träffar man på där?