Kavalier & Clays fantastiska äventyr

The Amazing Adventures of Kavalier & Clay
Bok av Michael Chabon
Belönad med Pulitzer-priset 2001.Den unge, judiske Josef Kavalier smugglas 1939 ut ur Prag och hamnar i New York hos sin kusin Samuel Klayman. Tillsammans skapar de seriefiguren Befriaren som snabbt blir en succé, och de unga männen finner sig snart i centrum av serietidningsvärlden.Michael Chabons roman är en berättelse om 40-talets USA ? seriernas guldålder ? då superhjältarna fyllde tidningar, radio, cornflakespaket och unga pojkars hjärtan, men också om utbrytarkungar och kärlek, om stora krig och små, utkämpade med både pistol och penna. Men framförallt är det en berättelse om hjältar, tecknade och verkliga.En Pulitzer-belönad roman om 1900-talet, omöjlig att inte älska.Jonas Thente, DNMichael Chabon har skrivit en varm, rörande och spirituell roman om två unga män som snurrade med i virveln kring skapandet av en ny häftig konstform ? seriemagasinet i massupplaga... Det är en rik läsupplevelseSydsvenska DagbladetChabon skriver med en sådan glad energi, så lätt hand och sådan sprudlande formuleringsförmåga att sidorna praktiskt taget vänder sig själva.Svenska Dagbladet... en väldigt generös, underhållande och i god mening genomarbetad äventyrsroman som, trots det digra omfånget, förmår fängsla och överraska från, som man säger, första till sista sidan.Skånska Dagbladet
Jag fick den här boken av min då nya flickvän. Kanske som ett test eftersom den är ganska lång. Jag tyckte om boken och klarade mitt test och nu är vi gifta :-)

Boken handlar om två anti-nazistiska kusiner (börjar på 40-talet) som tillsammans skapar en karaktär i marvelstil. Sedan följer historien de två huvudkaraktärerna genom livet. Fin och bra på alla sätt. Gillar språket också.