Vinter på Klarudden

Bok av Anna Sundbeck Klav
En charmig roman om att börja på nytt och finna sin väg i livet Höstvindarna har dragit in över Öland där Johanna bor i sin farbrors gamla hus på Klarudden. Det har blivit en vana att bära in vatten och elda i kakelugnarna, och minnet av det kraschade äktenskapet gör inte längre lika ont. I väntan på att den nya tillvaron ska falla på plats hankar Johanna sig fram på ett vikariat på lokaltidningen. Relationen till grannen Niklas är lika odefinierad som karriären. Han är ju så irriterande - så varför återkommer han hela tiden i hennes tankar? Allt ställs på sin spets när en berömd jazzsångerska kommer tillbaka till ön, och dessutom dyker Johannas son upp och är minst lika vilsen som hon själv. Ett oväntat fynd leder till en ny bekantskap och en lika oväntad insikt om vad Johanna faktiskt vill med sitt liv. Nu gäller det bara att den som har väntat på henne fortfarande finns kvar. Vinter på Klarudden är en varm feelgoodroman och den fristående fortsättningen på Johanna på Klarudden.
En lättläst och mysig feel good bok!
En riktig bladvändare eftersom man har svårt att sluta läsa.

Intressanta personer i boken att följa och man vill veta mer om dem.

Härliga naturskildringar från Öland.

Jag kan vart rekommendera denna bok.
En underbar feelgood bok som jag läste ut på 2 dagar! 😊📖

Boken handlar om nyseparerade Johanna som tillfälligt får låna sin farbrors hus på Öland eftersom hon har blivit av med både sin man och sitt jobb.

Hon hittar flera kort på sin farbror tillsammans med en kvinna och de ser väldigt förälskade ut på bilderna. Johanna ska försöka ta reda på vem kvinnan var och frågar folk hon känner på ön om de vet vem kvinnan är.
Johanna undrar varför hennes farbror aldrig har berättat om kvinnan för Johanna då hon stod sin farbror väldigt nära och tillbringade alla somrar hos sin farbror under uppväxten.

Johanna hankar sig fram med en tillfällig halvtid som reporter och det trivs hon bra med.

Johannas son Benjamin får problem där han bor i Göteborg med sin pappa och flyttar tillfälligt hem till Johanna på Öland trots att det bara är en termin kvar tills han tar studenten....

Johannas närmaste granne Niklas och Johanna dras till varandra på mer än ett vänskapligt sätt men vem är den snygga sångerskan Veronica som kommer till ön och som verkar vara förtjust i Niklas och vad har hon för förflutet ihop med Niklas undrar Johanna?

Denna boken är så himla mysig med härliga och beskrivande person skildringar! Man dras snabbt in i handlingen och alla karaktärer och den är så behaglig att läsa 🤗

Man kan inte sluta läsa den helt enkelt! Underbar! Lätt att komma in i handlingen och det känns verkligen som man befinner sig på Öland när man läser den!!

Mitt betyg är 5/5
Lika mysig som den första boken. En bok om att hitta sig själv efter en omvälvande tid. En bok med stor detaljrikedom. Att den utspelar sig på Öland gör den bara ännu bättre.
Denna bok är fortsättningen på feelgood romanen Johanna på Klarudden. En mysig och fin bok som jag tyckte mycket om.
Boken är fristående fortsättning på Johanna på klarudden. En härlig och varm Feel Good roman på Öland. Om att börja på nytt och finna sin väg i livet för Johanna. Johanna är skild och har flyttat till Öland . Får jobb på en tidning. Hennes som flyttar till henne . Får följa Johannes nya väg i livet men även gamla saker hittar hon genom sin farbro