Godnatt alla katter

A dormir, gatets!
Bok av Bàrbara Castro Urío
"Godnatt alla katter är en fulländad småbarnsbok, den har allt! Helthetsbetyg: 5" BTJ, häfte 15 2020   Det är läggdags och vi får natta katter i regnbågens alla färger. En efter en går de små katterna in i det stora vita huset för att hitta ett eget rum. Bläddra, och de utskurna fönstren lyser i respektive katts färg! I den här formfulländade boken får de minsta barnen följa färgglada små katter till sängs. Resultatet blir den ultimata godnattsagan. Samtidigt är det en första introduktion till former och färger. Bàrbara Castro Uríos Godnatt alla katter vann prestigefulla Bologna Ragazza Award 2019 och har gjort succé hos barnfamiljer runt om i världen.
En mysig bok om katter och färger för de allra minsta.

Den här pekboken utspelar sig på kvällen när det dags för alla de färgglada katterna att gå och lägga sig. 

Vi får följa dem i deras rum och samtidigt växer det hus där de bor tillsammans.

En söt pekbok för de allra minsta.
För varje sida dyker en ny färgglad katt upp som ska gå och lägga sig i huset. Och på nästa uppslag finns kattens färg i huset. Fönstren eller hålen blir fler för varje uppslag och till sist får vi se hela huset fullt av katter.

Jag hörde någon säga att den är lite som en ny Knacka på! och även om det är stora ord, så kan jag hålla med lite.

Det här är en söt bok som jag tror kan få ett långt liv. För de större barnen kan man dessutom passa på att prata om alla olika färger som finns och kanske räkna färgerna tills alla 12 katter gått och lagt sig och alla 12 fönster kommit på plats.