Att uppfinna världen

Bok av Katrine Marçal
Boken analyserar och ifrågasätter samtidens dominerande idéer om ekonomi och teknik. Genom att belysa en rad olika exempel, exempelvis resväskor och rymddräkter, bevisar författaren att grundmurade föreställningar om manligt och kvinnligt alltid har präglat det moderna samhällets utveckling. Vi måste våga tänka större om vi vill uppfinna en ny framtid fri från dessa föreställningar.
En lättläst, välskriven faktabok om hur våra idéer om kön, vad som är manligt respektive kvinnligt, har satt krokben för oss själva, när det gäller teknisk, ekonomisk utveckling. Många intressanta, chockande historier som inte borde ha fått hända/ske men det är roligt och nyttigt att få se på världen och utvecklingen med "nya" glasögon. Varför man satsade på bensinbilar istället för elbilar och varför man inte kom på tanken på att sätta på hjul på resväskorna tidigare.
Läser du den här boken så får du en uppsjö av samtalsämnen som passar för alla möjliga och omöjliga sammanhang.
En väldigt lärorik bok om den tekniska och ekonomiska utvecklingen kopplat till kön. Lärde mig så mycket av den här boken och flera gånger satt jag med öppen mun pga saker som jag aldrig tänkt på. Jättehäftigt! Boken handlar i stort om hur synen på kvinnlig och manligt har bromsat den tekniska utvecklingen. Rekommenderar den verkligen! (Även om det var en del upprepningar som hade kunnat skippats).