Mina första insekter

Bok av Emma Jansson
I boken MINA FÖRSTA INSEKTER hittar du flera olika insekter som finns i vårsvenska natur. Lär dig kort och innehållsrika fakta: * Om vem som gärna simmar runt i regntunnorna som du har utanför huset. * Om vilkenfjäril som brukar vakna till allra först på våren. * Och varför humlor och bin ärså viktiga för alla blommor och träd! I boken hittar du också fakta om alltfrån ekoxen till vår vanligaste trollslända samt flera olika fjärilar och den häftiga lysmasken. I slutet avboken finns en faktasida med svåra ord samt en sida med tips om hur du kan hjälpainsekterna på traven genom att bygga ett insektshotell och plantera blommor. Boken är del fyra i serien Upptäck naturen. Författare och illustratör är Emma Jansson som även tecknat böckerna Vems spår?, Vems bajs? & Vems rumpa?
Lärorik och intressant bok om några av våra minsta invånare.

Här får vi lära oss Massor av fakta om insekter. Om vilken familj de tillhör, storleken, utseende och andra rolig fakta.

Tänker även läsa de andra böckerna som finns i serien!
Mina första insekter är den fjärde delen i serien Upptäck naturen. Det är en helt fantastikt fin serie om naturen och i tidigare delar har vi lärt oss mer om fåglar, fiskar och träd. Nu är turen kommen till våra insekter. Insekter är väl något som ofta bara finns där men som vi inte lägger så mycket märke till. Det är en informativ bok där vi får veta massa fakta om de olika insekterna. Boken är lärorik för både barn och vuxna, det var flera grejer som jag som vuxen inte hade en aning om innan. Boken är precis som de innan, helt makalöst fin och det är ren njutning att bläddra i boken och se de magiska illustrationerna och läsa om alla insekterna. Både boken men framförallt hela serien rekommenderas varmt! Köp och läs ihop med barn eller barnbarn och ut i naturen och leta om ni kan se insekterna på riktigt!