Brottsplats 416, #2

Timglas

Bok av Stefan Arbratt och Jonas Kragnert Bartholf
En sommarkväll 1994 våldtas en kvinna i sitt hem av en okänd gärningsman. I december 2018 kontaktar hon Klas Hagberg på Göteborgspolisens Kalla fall-grupp. Snart tvingas Klas att ställa sig frågan om det rör sig om en serievåldtäktsman. Betyder det i så fall att denne går fri och fortfarande verkar? Samtidigt försöker undersköterskan Sara Douhan återhämta sig efter de våldsamma händelserna från föregående sommar, när skuggor ur det förflutna gör sig påminda. Än en gång tvingas Klas och Sara tänja på regler i jakten efter sanningen. En sanning som visar sig vara mer fasansfull än någon av dem kunnat föreställa sig. Timglas är en kriminalroman om sorg, utsatthet och möjligheten till försoning. Timglas är den andra delen i en trilogi som inleddes med kritikerrosade Brottsplats 416. Sagt om Timglas:  "Timglas känns som en naturlig uppföljning till Brottsplats 416. Förutom att arbratt/Kragnert Bartholf tar sig an det populära berättarsättet att varva nutid med dåtid så fördjupas porträtten av karaktärerna. Något som fungerar mycket bra". - Karin Carlsson, Bohusläningen. "Timglas är en lite annorlunda deckare med en polis och en undersköterska som team, en spännande kombo tycker jag, och som löser problem på sitt eget sätt. Boken har korta kapitel med högt tempo och är absolur läsvärd. Betyg 4 av 5" - Sofias bokhylla. "Timglas är spännande, lättläst och med korta kapitel. " - Evas bokhylla. "Ett extra plus är sättet som författarduon lyckas väva ihop historien på. De gör det på ett mycket bra och oväntat sätt. Ett rappt språk, högt tempo och en spännande handling". - Bettan bokprataren.  "Spännande kriminalhistoria med oväntade vändningar. Språket är lika rappt som i Brottsplats 416 och tempot hålls uppe med de korta kapitlen". - Boknjutaren. 
Det här är andra fristående delen i en trilogi om undersköterskan Sara och polisen Klas. Ännu en gång har författarna gjort en spännande och välskriven bok. Jag hade höga förhoppningar om den här boken och dem uppfylldes med bravur.
Dåtid och nutid nystas ihop perfekt i berättelsen och jag älskar när kapitlen är korta. En bok jag varmt kan rekommendera. Jag gillar karaktärerna och hur även dem nystas ihop perfekt i berättelsen utan att det blir rörigt.
Del 2 i triologin om undersköterskan Sara Douhan som jobbar i hemtjänsten och polisen Klas Hagberg.

Sara kämpar med att återhämta sig från de våldsamma händelserna i somras och Klas har blivit omplacerad till Kalla Fall-gruppen som en följd av att han inte hållit sig helt till regelboken när han och Sara löste fallet under sommaren. Nu är det vinter och december. Klas blir kontaktad av en kvinna som blir våldtagen 1994 och ber hon göra ett sista försök att hitta gärningsmannen. Än en gång tar han hjälp av Sara och de gör det som behövs för att lösa fallet.

Spännande kriminalhistoria med oväntade vändningar. Intressant persongalleri, både vad gäller huvudkaraktärerna och personerna i just det här fallet. Bra miljöbeskrivningar och mitt i utredningen får man en fin julstämning på köpet. Språket är lika rappt som i del ett och tempot hålls uppe med de korta kapitlen. Intrigen blandas den här gången med återblickar till Sara och Niklas ungdom och sakta avslöjas Saras hemlighet. Det får mig att undra kommer det att vara en del av intrigen i den avslutande delen eller ej? Ser framemot att läsa den när den kommer ut!
1994 blir en kvinna våldtagen och hon kontaktar Klas Hagberg på Polisens kalla fall 24 år senare. Utredningen leder till frågan- är det en serievåldtäktsman och var finns han nu? Till sin hjälp har han undersköterskan Sara.
Boken väver ihop dåtid och nutid väldigt smidigt och man fångas lätt.
Korta kapitel, handlingen flyger fram och boken tar slut alltför fort.
Spännande avslutning med en oväntad knorr.
Jag rekommenderar den varmt och om än man kan läsa den fristående så tycker jag ändå man ska läsa första boken innan, detta är del två i serien .