Nu blir det jul, Pytte

Bok av Ingrid Flygare
Äntligen snöar det över hästgården Granbacken. Det betyder att det snart kommer bli jul! Jul? Det har shetlandsponnyn Pytte aldrig hört talas om. De andra hästarna berättar att julen handlar om paket och julmat, men framför allt om att lysa upp i vintermörkret och vara extra snälla mot varandra. Det låter underbart med jul, tycker Pytte. Han ser hur julljusen glittrar så vackert nere i byn, men blir förskräckt när han ser att det är alldeles mörkt på deras egen gård. Ska det inte bli någon jul på Granbacken? Då får Pytte en idé. Han ska fixa julen! Men hur? Kanske kan han få hjälp från oväntat håll? Den lilla ponnyn Pytte är tillbaka i en härlig och stämningsfull berättelse om julen och allt vad den innebär med klappar, mat och pynt. Men framför allt om omtanke och snällhet. Ingrid Flygares illustrationer är charmiga och på pricken, och böckerna om Pytte och hans vänner är storfavoriter för alla små hästälskare.
Vilken mysig bok! Illustrationerna är charmiga och berättelsen likaså. Det här är en fin berättelse att läsa innan jul, medan man väntar på att tiden ska gå. Man blir alldeles jul-varm av den.

Shetlandsponnyn Pytte får lära sig om julen från de andra hästarna. Men när stallägaren jobbar sent och inte orkar fixa jul, kommer Pytte på att han ska ordna så det blir jul. Tillsammans med hästen Sonja ger de sig ut i natten för att fixa julfint. De får oväntad hjälp av någon.