Beckmörkret

Bok av Lisa Fransson
Det är inte monstret under sängen som är läskigt. Inte heller är det skelettet i garderoben som Siv är rädd för, och skuggspöket vill bara vara ifred och läsa. Nej, det är Beckmörkret som är farligt. För det bästa Beckmörkret vet är mörkrädda barn. Och Siv är mörkräddast av alla! Men vilka är det som kommer till undsättning när Beckmörkret just ska till att svepa in Siv i en evig natt? Beckmörkret av Lisa Fransson och Maja Lindberg är en mysig berättelse att läsa och titta i tillsammans med mörkrädda barn (och kan naturligtvis även läsas av barn som inte är det). Maja Lindbergs illustrationer är väldigt fina och behagliga och skapar en varm och trygg atmosfär. Texten är följsam och poetisk och samspelar väl med bilderna. Beckmörkret är aldrig riktigt hotfullt, och "besegras" ganska lätt av Siv och hennes allierade. Helhetsbetyg: 5. Nils Ahnland, BTJ
Jag har läst Beckmörkret där vi får möta Siv som inte är rädd för monstret under sängen eller skelettet i garderoben. Hon är rädd för beckmörkret. Mörkret som kommer i skymningen och som trycker bort den ljusa fina dagen. Då är det jobbigt att vara mörkrädd.

Med den fina illustrationerna och den dynamiska texten har det växt fram en fin bok som tar upp det som barn tycker är jobbigt. Den beskriver barns innersta tankar. Jag tror att barn kommer att identifiera sig både med Siv, monstret och skelettet och kan se det goda i det.