En krokodil därhemma?

Bok av Jeanett Paludan
Älskar du en krokodil? Du som har en bra kärleksrelation kommer inte att känna igen dig i denna bok. Men du kan komma att känna igen andra. Du har kanske en vän, bekant eller granne som du anar inte mår bra i sin relation. Eller så håller dina barn på att bli förälskade och du känner att allt kanske inte är rätt. Då är boken även för dig. Det är den också för dig som nyligen lyckats ta dig ur en relation som inte fungerar eller som fortfarande står och vacklar och inte vet om du ska stanna eller gå. Boken hjälper dig att inte vara ensam. Hur ska man undvika att bli stormigt förälskad i en person som sedan visar sig vara sjukligt egoistisk och som utövar makt och förtryck mot dig och sina närmaste? Jo, jag tror att samtal och kommunikation om relationer kan skapa insikt och därför hjälpa. Jag tänker särskilt på att unga behöver vara mer kritiska och prövande när de väljer partner som de skaffar barn med. Den här boken ger dig verktygen till en bra kärleksrelation. Jeanett Paludan arbetar med att hantera krokodiler i organisationer och företag. Här har hon samlat berättelser från intervjupersoner med fakta och konkreta råd om hur man tar sig loss från en krokodils kärleksgrepp. Hon är managementkonsult, entreprenör, författare och föreläsare. Den här boken är den första i en serie av böcker om hur man hanterar krokodiler, både privat och i yrkeslivet. Jeanett är bosatt i Malmö och har länge arbetat med att bistå och hjälpa människor som kan behöva kraft, energi och mod att förändra den nuvarande situationen. Hon är idag specialist på att hantera krissituationer; på individnivå, grupp och ledningsnivå. 2001 grundade hon Management Partners. Idag är det ett företag med kontor i både Stockholm och Malmö, som hjälper ledare till framgång. Läs mer om Jeanett på: http://www.mpmalmo.com/om-oss/vi-pa-foretaget/jeanett-paludan/.
Boken ger en förklaring av personlighetsstörningar som omfattar den mörka triaden , eller som Jeanett Paludan benämner krokodil. I boken finns berättelser från personer som har haft eller lever i ett förhållande med en krokodil.
Efter varje berättelse finns en kort reflexion kopplad till ett specifikt begrepp.
Jag tycker boken var väldigt bra. Den tar upp ett ämne som behöver komma fram. Då krokodiler ofta agerar i det dolda. De som lever med en "krokodil" gör ofta det bakom stängda dörrar. "Krokodiler" är experter på att dölja sin personlighetsstörning.
Boken ger stöd och hjälp att förstå vad det är som händer eller har hänt , när någon lever i ett förhållande med en krokodil.
Jag skulle vilja säga att boken kan med fördel bidra till en del av en läkningsprocess efter att ha lämnat en krokodil.