Ferry tales

Bok av Björn Ferry
Björn Ferry är Sveriges mest framgångsrika manliga skidskytt med både VM- och OS-guld i prisskåpet. I mars 2014 gjorde han patron ur och nu släpper vi hans dagboksbiografi. "Jag hade länge drömt om att skriva en bok. Jag började skriva om sådant jag trodde folk skulle gilla; om onanins effekter på formen, vindrickande och andra diverse lustigheter. Men vartefter tiden gick tvingade skrivandet mig att också tänka och reflektera. Jag har lärt mig massor om mål och mening, livet och framtiden. Jag har lärt mig saker om mig själv, både bra och dåliga. Boken handlar om mitt liv som jag upplevt det, om skidskytte, skog och politik - om träningen, pengarna och kärleken. Om omgivningens uppoffringar, rädslan för smittor och att inte vara där för dem som man tycker om. En resa under drygt två år, om livet som elitidrottsman, frånvarande pappa och smygkapitalist. Och inte så förbannat tillrättalagt. Inte alls. Tvärtom, öppen, bitvis inskränkt, om mina tankar, drömmar och möten."
6 utgåvor
Välj utgåva
Ferry tales : inte så förbannat tillrättalagtSvenska - Pocket
ISBN: 9789175034799
Ferry talesSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789173489218
Ferry tales : inte så förbannat tillrättalagtSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789173489201
Ferry tales : inte så förbannat tillrättalagtSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137144108
Ferry tales : inte så förbannat tillrättalagtSvenska - Pocket
ISBN: 9789137145594
Ferry tales : inte så förbannat tillrättalagtSvenska - E-bok
ISBN: 9789137144115
Glad, lättsam, djup, allvarlig och ger massor av sånt man inte visste till läsaren, både personligt och inom sporten.
Vill någon veta mer om träning, skidskytte, träning, matvanor, personliga tankar, prispengar, träning och livet för en elitidrottare är denna boken man måste ha läst.
Av någon konstig anledning hamnade Ferry Tales hos mig, jag har inget intresse av skidskytte och dessutom är jag ingen älskare av böcker i dagboksformat. Antagligen var jag inne i en självbiografi-period när jag beställde boken från Adlibris för ett antal år sedan.

I denna mastodont-dagbok får vi följa Björn Ferry från mitten av december 2011 till slutet av maj 2014, och en stor del av tiden ägnas åt träning och tävlingar. Även skogen och onani har en central plats i boken. Likaså sonen Dante och frun Heidi... armbryterskan från Ensamheten.

Underrubriken på bokens titel lyder: "Inte så förbannat tillrättalagt", och det kan jag hålla med om, det blev en hel del spontana skratt av en Ferry som verkligen bjöd på sig själv, sitt tränings- och tävlingsliv, sitt vardagsliv, sina tankar, funderingar och bajserier. Underhållande till tusen och spontant så in i Norden.