Det är bara lite cancer : om livet, döden och myten om mig själv

Bok av Klas Ingesson
Åtta år efter karriärens slut diagnostiserades Klas Ingesson med en benmärgscancer som han redan från första dagen visste skulle bli hans död. Det är bara lite cancer. Om livet, döden och myten om mig själv är Klas Ingessons självbiografi och testamente, som han arbetade med ända fram till sin död den 29 oktober 2014. I boken berättar Klas ärligt och naket om ett fotbollsliv på toppnivå, men också om den sista matchen i hans liv - och hur den gav honom ett nytt svar på frågan om vad det innebär att alltid göra sitt bästa.
Omskakande, ärlig, viktig och hjärtslitande... Rekommenderas!

I samband med en fin dokumentär om delar av bronslaget från VM-94 i fotboll pratas det bland annat om Klas Ingesson i samband med Kenneth Anderssons avsnitt. Under VM-var han en personlig favorit då han slet i det tysta och var en stadig klippa i laget.

Hans historia berör; han lyfter känslan av att vara den som lämnar; att känna stressen över att man ska "bli klar" och vad ska man prioritera när livet bokstavligen rinner ifrån en. Hur ska man hantera dem som man ska lämnar kvar och deras sorg; en livspartner man levt mer än hela sitt vuxna liv, sina barn och övriga familj och vänner.

Det här en bok som är ärlig och rak; på alla tänkbara sätt och vis. Från när det gäller fotbollskarriären till sjukdomen. En bok jag kan rekommendera!