Jag är Zlatan Ibrahimović

I Am Zlatan
Bok av David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimović
“Jag är Zlatan Ibrahimovic” är en självbiografi om Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. Tillsammans med författaren David Lagercrantz skriver Zlatan Ibrahimovic om uppväxten i Rosengård, fotbollen i de internationella toppklubbarna och familjelivet. Här får läsaren en insyn i hur det går till vid klubbyten, bråk med högprofilerade personer och mycket annat.
I denna bok får man se en annan sida av den store, kanske smått stöddige fotbollsspelaren. Hur hans barndom i Malmö kom att prägla hans liv och karriärval, samt hur han trots en stor klassresa fortfarande har ett hjärta som klappar för platsen där han växte upp. När man läser boken får man verkligen förståelse för vilken fantastisk resa Zlatan har gjort, och hur han förvaltade sin talang och blev en av världens bästa fotbollsspelare.
Här får man verkligen se hur hans karriär blev till. Han har verkligen kämpat, blivit utnyttjad och på det viset skapat sig en attityd. Som man verkligen förstår när man läst denna. Många tuffa år och man gläds med hans framgång!
En bok som möter många fördomar om den där Zlatan. Man får lära känna han på ett bättre plan och förstå honom
En favorit inom självbiografigenren! Jag fick för mig att läsa den här boken även om jag inte varit särskilt intresserad av Zlatan, men med ett brinnande intresse för sport och idrottspersonligheter så kändes den som ett måste. Och jag blev otroligt imponerad! Fascinerad över alla personliga berättelser om Zlatan från hans uppväxt i Rosengård och från flera stora fotbollsklubbar i Europa. Jag fick en helt annan förståelse för personen bakom fotbollsspelaren och är nu lika sold på Zlatan som många andra. Man blir också mer insatt i hur det går till att vara professionell fotbollsspelare med transfer mellan lag och sånt intressant, så jag rekommenderar den verkligen! (Helt ärligt var jag galen i honom typ ett år efter att jag läst klart den, men det har släppt nu tack och lov).
“Jag är Zlatan Ibrahimovic” är en självbiografi om Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna. Tillsammans med författaren David Lagercrantz skriver Zlatan Ibrahimovic om uppväxten i Rosengård och fotbollen i de internationella toppklubbarna. En mycket välskriven och intressant bok.

Zlatan Ibrahimovic är en otroligt intressant person. Han är kaxig, på gränsen till uppkäftig, och jantelagen biter inte på honom. Han säger vad han tycker och han älskar att höja sig själv till skyarna. Detta är otroligt uppfriskande eftersom det är få svenskar som gör det. Det är å andra sidan få svenskar som nått den enorma framgång som Zlatan har. Som den bästa svenska fotbollsspelaren genom tiderna är det befogat att vara lite kaxig. Kanske är det till och med hans attityd som gjort att han tagit sig så långt. Boken låter läsaren komma närmare fotbollslegenden från Rosengård. Här beskrivs många personliga anekdoter, bland annat den tuffa uppväxten i Rosengård och stödet från frun Helena Seger. Boken ger en mer mänsklig sida av Zlatan vilket även ger ytterligare en dimension till hans tävlingsinstinkt och framgångar på planen.

Även personer som inte gillar fotboll kan ha stor glädje av denna bok, men framför allt fotbollsfans måste läsa denna. Han beskriver fotbollskarriärens början i Rosengård och Malmö FF, vidare till Ajax, Juventus, Inter och Barcelona. Läsaren får följa med vad som händer bakom kulisserna när en spelare köps och flyttas mellan klubbarna. Boken beskriver även topptränaren José Mourinhos betydelse för Zlatan. Här beskrivs även de sanslösa målen, familjelivet och bråken.

Det är en mycket läsvärd bok. Lagercrantz har lyckats otroligt väl med konststycket att fånga Zlatans kaxiga ton och attityd. Det känns som att han lyckats få det att låta som att det är Zlatan som skrivit boken helt själv. Ett mästerverk om en mästerlig spelare.