Kråkans otroliga liftarsemester

Bok av Frida Nilsson
Det är en drastisk, rolig och smått galen historia som på ett lite bakvänt och -naturligtvis - förkortat sätt påminner om Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. BTJ Ebba och Kråkan är på semester. Det blir ett oförglömligt äventyr. De liftar genom de värmländska skogarna mot norska gränsen, där Kråkan ska leta efter sina borttappade föräldrar. De får hjälp på vägen av en lastbilschaffis som har problem med gomseglet, ett dansband vid namn Nilzonz, en viss Yvonne i klackskor och så en och annan norrman. Det är förstås inte alltid de liftar åt rätt håll.
Ett oförglömligt äventyr
Charmig berättelse med knasiga karaktärer.

I Kråkans otroliga liftarsemester berättar Ebba om den galna resa som hon och hennes kompis Kråkan ger sig ut på. Målet är att hitta Kråkans föräldrar som han tror bor i Norge. Vägen dit kantas av möten med charmiga och knasiga karaktärer som ett dansband vid namn Nilzonz och en lastbilschaffis som har problem med gomseglet. Resan går inte spikrakt och oväntade saker dyker upp på vägen, vilket gör berättelsen spännande och skapar ett härligt driv.

Boken passar både som högläsningsbok och för barn som läser själva. Författaren Frida Nilsson debuterade 2004 med boken, som nu finns i nyutgåva. Illustratören Alexander Jansson har skapat det stämningsfulla omslaget och de vackra illustrationerna i svartvitt som utsmyckar boken.