Jorden runt: Mystiska platser & olösta mysterier

Bok av Sarah Sheppard
Med Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare nådde Sarah Sheppard 100 000-tals nyfikna läsare. Den här boken har samma stora atlasformat och tar oss med på en rundresa till mystiska och spännande platser! Lockas du av klassiker som Bermudatriangeln, Påskön, Atlantis eller den heliga graalen? Vill upptäcka slukhål, jordens djupaste grotta eller varmaste plats? Eller är det kryptozoologin som får ditt hjärta att slå snabbare? Bigfoot, Yetin eller den mongoliska dödsmasken kanske? Eller ett modernt mysterium - vart tar alla udda strumpor vägen? När Sarah Sheppard förklarar det oförklarliga ryms det mesta och lite, lite till! Sarah Sheppards faktaböcker står i en klass för sig. Med kunskap och finurlig humor har hennes underhållande och spännande faktaböcker älskats av tiotusentals läsare i alla åldrar. Från dinosaurier och viktiga kartor till hajar och äventyrliga resor har hon gång på gång tagit oss med jorden runt på äventyr. I Mystiska platser och olösta mysterier ryms allt från legender och folktro till ouppklarade brott och märkliga naturfenomen. Sjunk in i en värld av rymdvarelser, städer av guld och mytomspunna artefakter. Res hemma i soffan eller planera en riktigt spännande semester!
Så kul och lärorik bok om världens olösta mysterier och spännande mystiska platser! Kommer utan tvekan läsa flera böcker i den här serien.

Det här är var en kul och lite annorlunda läsupplevelse. Faktan i boken är intressant och lärorik samt kompletteras med Fantastiska illustrationer. Älskar de söta "faktaleverantörerna" i form av fiskmåsar.

I den här boken får vi följa med till flera av jordens mystiska platser. Så fascinerande att läsa om hur man upptäckt de olika platserna; men även hur mystiken lever kvar om platser som upptäckts för länge, länge sen.

Vi får också läsa om mytomspunna platser såsom Atlantis, Bermuda triangeln och Roswell-kraschen 1947 med flera.

Det här är en bok jag verkligen kan rekommendera och jag kommer utan tvekan läsa flera böcker från den här serien.
I Mystiska platser får vi följa med på en resa till flera spännande platser runtom i världen. Till platser som Draculas näste, Bermudatriangeln, Loch Ness, Dockön och många fler mytomspunna platser. Vi får lära oss mer om mystiken runt platsen och vad det är omtalat för. Det är en innehållsrik bok för barn men även för vuxna. Dock är jag lite kluven till målgruppen den är riktad mot, 3-6 år. Det känns som en alldeles för svår bok för den åldern och jag tror inte många i den åldersgruppen kan ta in all information som finns i boken. Visst det går att titta på bilderna men samtidigt missar man så mycket då. Sonen är nio år och det känns som en alldeles utmärkt ålder för den här boken. Han har läst lite själv i boken och tycker det är spännande med all mystik runt platserna. Formatet är stort och man läser boken på ”fel” håll vilket inte är så vanligt. Jag gillar storleken men tycker boken är lite svårläst när man måste läsa den åt andra hållet, men kanske beror det mest på att jag är ovan vid det. Det är frikostigt med stora fina illustrationer i boken och jag gillar dem! Mystiska platser är annars en spännande bok för alla som är nyfikna på att få veta mer om olika mysterier i världen.