Doris

Doris - världens viktigaste jobb
Bok av Anna Holmström Degerman
Anna Holmström Degerman har skrivit en humoristisk berättelse om att känna att man inte passar in, att alla är värdefulla på sitt sätt och kan vara bra på olika saker. Christel Rönns har träffsäkert fångat hundarna och deras egenskaper. Doris favoritsysselsättning är att ligga och titta på sina tassar, jaga bollar, vila och vara med sin tant. Men en dag ska Doris börja på hunddagis och där visar det sig att alla andra hundar är hemskt upptagna. Fårhunden, jakthunden och cirkushunden jobbar och stressar. De tycker att deras jobb är väldigt viktiga och antyder att Doris borde sysselsätta sig med något betydelsefullt. Doris känner sig deppig och värdelös, tills hon stöter på en hund som är precis som hon... Doris - världens viktigaste jobb är en väldigt söt och inkännande berättelse om att vara behövd och att känna att man har en uppgift. Att man räknas. Annakarin Lindberg, BTJ-häfte nr 10, 2020 Bilderna av Christel Rönns är väldigt fina, roliga och detaljrika och text och bild kompletterar varandra perfekt. Doris är en väldigt sympatisk bekantskap och visar att alla är värdefulla och bra på sitt sätt. Annakarin Lindberg, BTJ-häfte nr 10, 2020 Med humor och värme skriver Anna Holmström Degerman fram berättelsen om den lilla hunden Doris. Christel Rönns underbara illustrationer ackompanjerar texten väldigt fint. De lyfter verkligen varandra och har dessutom lyckats väldigt bra med hur de porträtterar de olika hundarna. Resultatet är en urfin bilderbok om att känna att man inte passar in, om allas lika värde och att man kan vara bra på olika saker. En solklar bilderbokspärla. - Drakbella
Doris: världens viktigaste jobb är en söt liten barnbok om en hund vid namn Doris. Doris bor med sin matte och har det ganska skönt på dagarna men plötsligt en dag ska hon börja på hunddagis. Där går det flera andra hundar som har viktiga jobb att sköta, som t.e.x. vallhunden som ser till att alla är där de ska vara, jakthunden som hämtar saker och polishunden som håller ordning. Alla har fullt upp med sina viktiga jobb men vad har Doris?! Hon blir lite ledsen tills hon plötsligt inser det, jo hon har ju det bästa och viktigaste jobbet av alla, att vara sällskap.

Det är en bok med härlig humor där författaren fångar de olika hundtypernas karaktärer på pricken. Det är underhållande och rent omöjligt att inte dra på munnen åt de charmiga hundarna i boken. Det är en fin liten saga för de minsta barnen som jag tror går hem hos många barn. Den är lagom händelserik och lite spännande, sorglig och rolig på en och samma gång. Det är lagom mängd text för de minsta barnen och stora fina illustrationer att titta på. Boken om Doris passar perfekt till alla små djurälskare!