Gamen

Bok av Olle Lönnaeus
Elitsoldaten Simon får ett hemligt uppdrag: sök upp den svenske IS-jihadisten Gamen - och döda honom. Gamen har blod på händerna. Varken regeringen eller militären, som fruktar en terrorattack, vill ha hem honom levande från kalifatet. Men ordern att döda en svensk medborgare är politisk dynamit. I Syrien går allt åt helvete, och Simon får djupa sår i kropp och själ. Ett år senare har han flyttat in hos lillasystern Jenny, hans enda fasta punkt i livet. Då får han syn på Gamen på ett kebabhak. Eller såg han i syne? Majoren, som Simon litat blint på, hävdar bestämt att Simon misstagit sig och att Gamen är död. Förvirrad och övertygad om att han blivit galen börjar Simon söka efter sanningen. Gamen är en fristående spänningsroman av den prisbelönade författaren Olle Lönnaeus. Som politikreporter på Sydsvenskan har han granskat olika former av politisk och religiös extremism. Inte minst de trehundra IS-svenskar som reste till Syrien och Irak. Om Olle Lönnaeus författarskap: »Så bra att jag tappar andan!« Lotta Olsson, DN »En av de bästa deckar-författarna i Sverige just nu.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet »En av Sveriges bästa kriminalförfattare.« Nisse Scherman, DAST Magazine    
Jag är imponerad av Olle Lönnaeus skickliga sätt att bygga upp spänning och behålla den, jag kunde omöjligt släppa Gamen förrän jag hade läst ut den!

Det är en skrämmande historia som tyvärr känns alltför verklighetsnära, och det märks att författaren har stor kunskap om IS och terrorism. Storyn är listig och genomtänkt, karaktärerna genuina och är lätta att ta till sig.

Det finns inte så mycket mer att säga om Gamen, än: Löp och köp! Det här är högklassig spänning som du helt enkelt inte vill missa
Gamen är en nyutkommen spänningsroman av Olle Lönnaeus, utgiven av Bokfabriken.

Vi möter den f.d SOG- informatören Simon Olsson som återvänt till Sverige efter sitt uppdrag i Syrien. Händelsen i Syrien plågar honom dag som natt men eftersom han lyder under total sekretess kan han inte prata om det annat än med sina tidigare överordnade.

När han tror sig se en man kallad Gamen i Sverige tror de att han lider av post- traumatisk stress och håller på att bli galen eftersom Gamen har rapporterats död.

Simon får ta sig an en otroligt spännande kamp för att skydda landet mot terrordåd, skydda sin syster samt rättfärdiga vännen Ahmeds minne.