Du har rätt

Jason Timbuktu Diakité och Matilda Westerman
2 utgåvor
Välj utgåva
Du har rätt!Svenska - Inbunden
ISBN: 9789179752163
Du har rätt!Svenska - E-bok
ISBN: 9789179753269
En bok om barns rättigheter och vad de betyder i praktiken. Det är av stor vikt att barn vet sina rättigheter och vet att de kan söka hjälp när det behövs. Rekommenderar boken.
Den här boken innehåller både berättelser om människors erfarenheter i livet, konkreta råd och frågeställningar som på olika sätt tar upp hur man behandlar varandra rättvist och att alla människor har rätt till att vara sig själva. Den berör allt från vikten av elevråd, vad rasism är, hur föräldrar ska behandla sina barn och vad man har för rättigheter som barn. Barnkonventionens artiklar kan vara lite krångliga för barn att förstå, men här konkretiseras flera av artiklarna vilket gör dem mer lättillgängliga för barn i mellanstadieåldern, vilket boken riktar sig mot. Texten är luftig och det finns illustrationer på nästintill varje uppslag. Så även om boken tar upp ett allvarligt ämne, så känns den inte tung att läsa. Och jag kan säga att även som vuxen lärde jag mig en hel del saker som jag inte kunde innan.

Själv så gillade jag den här faktaboken väldigt mycket, och tycker att det är en väldigt bra bok att ha på ett skolbibliotek. På Bonnier Carlsens hemsida finns det även en lärarhandledning att ladda ner. Så en perfekt bok att arbeta med i klassrummet när man pratar om barns rättigheter och barnkonventionen.