Millys dagbok

Bok av Lars Nim
När Milly av misstag hamnar på stans konstigaste konditori samtidigt som hennes superhemliga dagbok försvinner blir allting kaos. Som tur är så träffar hon Max och hans kloka hund Milo och jakten på den försvunna dagboken kan börja. Häng med på ett fartfyllt äventyr med massor av humor och knasigheter. "Millys dagbok är en lättläst och rolig bok med fina illustrationer som passar bra till berättelsen. Det bjuds på många bus och tokigheter som barn i sex till nioårsåldern garanterat uppskattar! Det gjorde mina elever i förskoleklassen jag just nu har. Det är lagom långa kapitel och som det blir härliga boksamtal kring efteråt. Jag tänker även att detta är en bra bok för den läsare som knäckt läskoden och behöver lite utmaning med mer text." - I huvudet på Malin "Underhållande, charmig & fint illustrerad!" - Jennies boklista "Handlingen är ett nedslag i vardagen som många barn kan känna igen sig i, men lite lagom extra tokigheter för att det ska bli kul att läsa. Visar på ett naturligt sätt att familjer kan vara olika utan att göra någon stor sak av det. Och att är man ensam så kan man hitta en kompis på ett ställe man inte tänkt det." - Boknjutaren "Millys dagbok är en mysig bok, full av finurliga förvecklingar, knasiga kakor och busiga barn. De vuxna skildras som lite dumma, vilket ger en extra knorr till berättelsen som tydligt är skriven ur barnens, och hundens, perspektiv. Språket är enkelt och boken är luftigt skriven och passar perfekt för den som knäckt läskoden eller som högläsning. De fina illustrationerna av Sofia Wrangsjö ackompanjerar berättelsen fint." - Textvärt "Boken skulle jag rekommendera till barn mellan 6-9 år. Men passar lika bra för vuxna. Bra skrivet och det flöt på utan en massa krångliga ord. Många guldstjärnor från mig." - Annebannesbokhylla "En charmig historia om hur en vänskap börjar och om hur man kan hjälpas åt när ett problem uppstår. Det är roligt, knasigt och spännande vilket jag tror är perfekt för åldersgrupperna boken är riktad till (lågstadieåldern)." - Bokstavligttalat "Millys dagbok är en fin bok passande för barns som nyss knäckt läskoden eller som högläsningsbok. Jag har läst den tillsammans med en grupp 7-åringar som gillade den mycket. Det var många skratt och längtan efter godsaker under bokens gång." - Maddys boksida "Jag tror att boken verkligen passar målgruppen då den både är lättläst samt fylld med humor och vänskap. Det finns även ett djup i den. Det här är en varm och mysig bok som passar från förskoleklass och uppåt." - Saras bokhyllor
Det här var en rolig, mysig och spännande läsupplevelse! Boken bjöd på Många leenden när vi fick hålla till på enligt mig stadens häftigaste konditori; konditori Ruto! Ser framemot att läsa vidare om de tre vännerna Milly, Milo och Max.

I den här boken får vi träffa Milly som bor tillsammans med sin mamma. Samt Max och hans hund Milo som bor tillsammans med sin familj bestående av mamma, pappa och två tvillingbröder. Tillsammans driver Max föräldrar konditori Ruto; och jag kan erkänna att jag Aldrig hört talas om något liknar deras bakverk. Men det är en av sakerna som gör boken så rolig. För att lyckas att kombinera ihop alla dessa mer eller mindre kreativa bakverk måste författaren haft roligt; förhoppningsvis lika roligt som jag som läsare har haft det.

Men sen är det de där med dagboken som försvann. För allt är inte guld och gröna skogar. Framförallt inte för Milly som ofta känner sig rätt ensam; då hennes mamma jobbar mycket. Men säg det ont som inte har något gott (här är det iför sig en del tveksamheter..) med sig. 

Jag ser verkligen framemot till nästa bok släpps som kommer heta "Fru Guptas spöke"; den släpps i maj.