Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor

Bok av Veronica Linarfve och Mia Ingelström
Ekonomi-PT:n Mia Ingelström hjälper Veronika Linarfve att få ordning på ekonomin. Det kan vara svårt att veta var man börjar reda upp sin egen privatekonomi. Läsaren får följa med och lära sig steg för steg att få kontroll på sin egen ekonomi med många tips och metoder som alla kan ha nytta av, oberoende av hur mycket pengar som finns i plånboken.
Ekonomi-PT: ns handbok för kvinnor är en inspirerande bok. Det kan ju vara lite svårt att tro på förhand att en bok om ekonomi kan vara inspirerande men det är den verkligen. Man får massa bra tips på hur man ska tänka med sin ekonomi för att få ordning och kanske rent av spara in en och annan krona. Jag gillar det personliga tilltalet och att vi får vara med på resan som Veronica gör. Hennes resa lockar till att ta tag i den egna ekonomin och sen är ju Veronica väldigt underhållande med sin härliga humor som glimrar fram mellan sidorna.
Som helhet tycker jag att det är en riktigt bra bok, den är lättillgänglig och har ett trevligt upplägg som gör att man dras in i boken. Det enda jag saknar är att det inte finns några direkta tips för de som har väldig låg lön, låg pension, är arbetslösa eller sjukskrivna på längre tid eller rent av är helt utförsäkrade. Boken nämner bara att det är viktigt att ha en krishink i fall man blir sjuk så man kan leva på de pengarna den perioden. Men förutsättningarna för att ändra sin ekonomi kan se annorlunda ut om man har en väldigt låg inkomst och kanske har haft så under många år.