Stockholm 2300, #1

Algblomning

Bok av Sten Rosendahl
Del 1: Kriminalinspektör May Born. Tvåhundra år efter en miljökatastrof är Stockholm ett slutet klassindelat samhälle dominerat av trängsel och övervakning. Kriminalinspektör May Born arbetar på centralpolisens säkerhetsrotel. I sitt första mordfall träffar hon den dörrknackande försäljaren Tom Lexler. Han visar sig ha oväntat stora kunskaper om det gamla Stockholm. May övertalar honom att samarbeta för att lösa mordfallet och tillsammans upptäcker de saker om både mordet och Stockholm som visar sig leda mycket längre än de någonsin hade trott.
En deckarhistoria som utspelar sig i ett framtida Stockholm där inte mycket är sig likt. Efter en naturkatastrof har innevånarna flyttat ner under jorden där man byggt upp en ny stad vars infrastruktur författaren elegant guidar oss runt i. Kriminal inspektör May Born tar dammsugarförsäljaren (!) Tom Lexler till hjälp för att lösa ett fall där Lexlers specialintresse för det gamla Stockholm är av vikt.
Författaren Sten Rosendahls skildring av de underjordiska stadsmiljöerna och människorna som befolkar dem är unikt realistisk och levande. Nu är äntligen en del två på gång och vi är många som har väntat på den.