Ärlighetsprojektet

The Authenticity Project
Bok av Clare Pooley
Sex främlingar med en sak gemensam: deras liv är inte alltid vad det ser ut att vara. Vad skulle hända om de sa sanningen istället? Julian Jessop är trött på att dölja den djupa ensamhet han känner. Så han påbörjar Ärlighetsprojektet - en liten grön anteckningsbok som innehåller sanningen om hans liv. Julian lämnar anteckningsboken på ett bord på sitt favoritkafé, men han skulle inte ha kunnat tro att ägaren Monica skulle söka upp honom efter att ha hittat den. Eller att hon skulle bli inspirerad att skriva ner sin egen historia efter hans. Ingen av dem anar att dessa små handlingar av ärlighet kommer att påverka alla som hittar anteckningsboken och förändra deras liv totalt. Ärlighetsprojektet är Pooleys debutroman och är inspirerad av hennes egna erfarenheter av att visa vad som finns bakom fasaden i ett utåt sett perfekt liv. Den har sålts till ett tjugotal länder.
En härligt varm och mysig feelgood bok med roliga karaktärer och oväntade vändningar. Språket i boken är bra skrivet och jag hade svårt att släppa taget om den.
Det här är en feelgood-roman med djup. Den påminner en om att allt inte alltid är vad det ser ut att vara. Att alla man möter har ett eget bagage som vi inte vet något om, och att man därför inte ska döma efter det man ser på ytan. En riktigt fin och tänkvärd bok.