Att ha hund

Bok av Anders Hallgren
Att ha hund är inte alltid så enkelt. Med hjälp av en av våra främsta hundpsykologer får du därför möjlighet till några vägledande tips som följer din hund från valp till vuxen. Runt ämnen som lek och aktivitet till utveckling och kommunikation får du den hjälp du behöver för att se till att människans bästa vän även ser dig som hundens bästa vän.
En helt fantastisk, pedagogisk och lättläst bok om att skapa ett riktigt bra förhållande med sin hund, så att den (och du) mår bra, och hunden väljer att vara lydig för att den vill göra dig glad, inte för att den är rädd för dig! Gillar att han ödmjukt hänvisar även till andra duktiga hundkunniga personer, och det enda jag önskat, vore att den var liiite mer ingående - men då hade den ju också blivit mindre lättillgänglig.
Bonuspoäng för underbara foton.
Jag rekommenderar den här boken VARMT!!
Rekommenderas för den som funderar på hund
I Att ha hund delar hundgurun och Sveriges främsta hundpsykolog Anders Hallgren med sig av sin enorma kunskap i ämnet hund. Hallgren har skrivit ett trettiotal böcker innan som översatts och getts ut på flera språk i Europa. Det här är den perfekta boken för den som blir avskräckt av en tjock och mastig bok och som kanske tycker det är jobbigt att läsa böcker. Det är en ganska kort bok på 108 sidor och den går igenom det mesta med hund på ett enkelt och lättfattligt sätt. Boken börjar med valpens liv för att fortsätta med unghunden, den vuxna hunden och till sist den äldre hunden. Vi får veta vad som är speciellt med den specifika åldern och vad man bör tänka på. Det finns också faktaavsnitt om hundens språk och kommunikation, hundens sinnen, kärleksfulla relationer och om att ha hund. Vid sidan av all fakta så finns det inklippta frågor som Hallgren svarar på.

Boken har ett trevligt upplägg med lagom mängd text, vilket gör den väldigt tilltalande att läsa i. Informationen som finns är väl avvägd och innehar det mesta grundliga som man bör veta när man har hund eller funderar på att skaffa. Skulle kanske önskat att Hallgren gått in lite mer på djupet vad gäller ämnet hund, men det beror nog mest på att jag gillar att verkligen nörda in i ämnet. Men som Hallgren skriver så skulle det ta upp upp en halv bok bara att skriva om t.e.x spårträning och det finns det redan andra bra böcker om. Jag gillar att han helt förkastar den gamla typen av träning med hårda metoder och dominans, precis som all forskning också visar. Boken har mängder av förstklassiga bilder på söta och fina hundar av olika raser, tagna av djurfotograf Eivor Rasehorn. Att ha hund är en alldeles ypperlig bok för den som vill lära sig mer innan den skaffar sin första egna hund!