Farmors alla pengar

Bok av Ulf Nilsson
Plötsligt en dag blev min farmor både snurrig och snål. - Är du mitt barn? John? frågade hon. - Nej, du är ju min farmor! Jag sa det flera gånger men hon hörde mig liksom inte.- John, envisades hon. Nu får du hjälpa mig. Jag tror att de håller på att lura mig. De försöker ta mina pengar ifrån mig. Inne på banken krävde farmor att få ta ut alla sina pengar. Rubb och stubb! Genast! Det var en hemsk massa sedlar hon hade, och jag skulle vakta alla gömställena. Jag laddade min pilbåge. Jag var bara sex år. Jag ville inte att hon skulle vara snurrig längre. En rörande och humoristisk berättelse om hur det kan kännas för ett barnbarn, när farmodern plötsligt tappar minnet och börjar bete sig konstigt. Ännu en bilderbok i mästarklass av två av våra främsta bilderboksskapare, Ulf Nilsson och Eva Eriksson, som Augustnominerades för sin senaste bilderbok, "Alla döda små djur", år 2006.
En bok som berör när glömskan påverkar någon du håller kär… Fina illustrationer!

Vi får träffa en farmor och ett barnbarn. De umgås ofta då den ena passar den andre; men sen börjar saker och ting förändras och rollerna blir omvända. Då är det istället barnbarnet som får ta hand om farmorn då hon blir mer och mer förvirrad och börjar göra konstiga saker. 

En bok som får mig att tänka till och förstå sorgen när en kär person som man har känt och älskat börjar förändras och glömma vem du är…

En bok jag varmt kan rekommendera!