Vinterpacket

Bok av Jacob Lindfors
Något ondskefullt håller på att växa sig starkt i djupet av de norrländska skogarna. Ett kriminellt nätverk har vaknat till liv och gett sig in i ett internationellt samarbete. Det blir början på en våldsspiral som ingen längre kan styra över. Mattias Kassian har inte gjort mycket rätt i livet, men under sin tid inom Försvaret hade han åtminstone vänner och ett syfte. Så när den viktigaste personen i hans liv - hans svenska mamma som tog honom från folkmordets Rwanda till tryggheten i Sverige - rycks ifrån honom, söker Kassian till Försvarsmaktens specialförband SOG för att börja om på nytt. SOG:s och brottsnätverkets världar kolliderar när en sextonårig tjej kidnappas. Det hon får bevittna är något alla andra har missat. Kassian och hans kamrater inom SOG får i uppgift att jaga såväl nätverket som den bistra sanningen. Han har redan förlorat allt en gång. Aldrig mer. Vinterpacket är Jacob Lindfors debutbok, den första delen i en planerad trilogi om Mattias Kassian. Lindfors har skrivit en rå thriller om att försvara sig när man står med ryggen mot väggen, där raseri blandas med hopp och mänsklig värme.
Alltid spännande att läsa en debutroman, i det här fallet en stark aktionroman. Vissa partier av handlingen var otäcka och skrämmande, men samtidigt ville jag veta hur det skulle gå för de olika karaktärerna, så på slutet nästan sträckläste jag. Kan rekommenderas till alla som önskar trovärdig aktion och mycket spänning.
Wow vilken debut! Vinterpacket är en spännande, nervkittlande spänningsroman med oväntade vändningar och fantastiska karaktärer. Från första sidan var jag helt fast, och på en enda dag läste jag ut bokens 540 sidor. Rekommenderas starkt!
Rekommenderas för den som gillar spänning