Brunte

Bok av Jim Jidhed
Den firade paradhästen Brunte har blivit degraderad till ridskolehäst och gör nu livet surt för barnen i Billdal. Emanuel, Gita och Freddan tar upp kampen mot hästen. En berättelse om sommar, trädkojsbygge, tårtor, kamratskap och en hel del bajs.
Brunte: Hästen som bajsar på barn av Jim Jidhed, illustrerad av Åse Bergström handlar om vännerna Emanuel, Gita och Freddan som bor i Billdal. En dag kommer den föredetta paradhästen Brunte till Billdal eftersom han har blivit degraderad till ridskolehäst. Brunte har bestämt sig för att göra livet surt för barnen i staden och gör allt i sin makt för att nå upp till sitt mål.
.
Brunte: Hästen som bajsar på barn är en historia om sommar, vänskap och massor av bajs. Det är en mycket rolig, men samtidigt äcklig, bok och det är svårt att hålla sig för skratt när en läser den. Barn som tycker det är roligt med bajs kommer definitivt att älska denna härliga kapitelbok som även innehåller härliga bilder och dessutom medföljer tre låtar som finns på Spotify vilket gör läsningen lite extra rolig.
Emanuel ska äntligen ha sommarlov. Då hänger han gärna med Gita och Freddan.
Nu ska de ut och leta grejer de kan använda till sin koja.

Plötsligt hör de en massa ljud. Nyfikna kollar de vad som händer.

En häst håller på att lastas av. Brunte. Han var tidigare en paradhäst men ska nu vara en ridskolehäst. Det gillar han inte alls.

Brunte ställer till det överallt. Människor får fly varje gång han sätter igång och det flyger bajskloffar.

Hur ska de få stopp på detta?

En rolig, tokig och spännande bok som barn kommer älska. Det kommer bli mycket fniss och skratt.

Vi får vara med på kalas, skattjakt, tårtdag och en häst som dyker upp överallt.

Detta är en kapitelbok med lite bilder. För att läsa själv behöver du ha gjort det ett tag, men högläsning kommer ge mycket skratt tillsammans.