Gå med mig till hörnet

Bok av Anneli Furmark
GÅ MED MIG TILL HÖRNET är en serieroman om en vändning, och om en oväntad förälskelse vid en tidpunkt i livet då de inblandade hade trott att lugnet skulle infinna sig. Elise är en bra bit över 50, hon lever i en stabil och ordnad tillvaro, gift med Henrik sedan 25 år, barnen är utflugna. De betraktar sitt äktenskap som lyckligt och lugnt till den dagen Elise träffar Dagmar på en vernissage. Dagmar (som också är gift) och Elise bor långt från varandra, men attraktionen är stark och under en oroväckande varm och torr sommar inleder de en relation som delvis på grund av avståndet mycket liknar en tonårsförälskelse, med allt vad den innebär av sms, låtlistor och chatsamtal. De säger att de är som Brokeback Mountain med kulturtanter istället för cowboys. Sen tar allt en oväntad vändning, åtminstone oväntad för Elise.
Gå med mig till hörnet av Anneli Furmark är en grafisk roman som handlar om Dagmar och Elise, två medelålders kvinnor som möts på en vernissage och blir himlastormande förälskade. De inleder vad de kallar en Kulturtanternas relation a la Brokeback mountain där ingen av dem riktigt vill lämna sin man respektive hustru.

Genom vackra och stämningsfulla akvareller målar Furmark upp en berättelse där ovisshet och tårar blandas med ömhet och passion. Hjärna ställs mot hjärta, ska man stanna i den invanda tryggheten eller kasta sig ut och ge hän åt sina känslor? Det här är en så fin bok, tips!