Vindens hemlighet

Bok av Eva Hildén
Ester är tolv år och hennes mamma har nyligen dött. Nu ska hon och hennes pappa tillbringa några långsamma sommarveckor på deras lantställe. Men tiden på landet blir allt annat än tråkig. På husets vind finns något som längtar efter att hittas och långt inne i skogen står ett övergivet hus och väntar. Vinden viskar i träden, den kallar på någon. Men vem? Något leder hela tiden Ester i sin mammas fotspår och historien vecklar sakta upp sig. Vem är främlingen som rör sig i skogen? Ska Ester lyckas förverkliga sin mammas ouppfyllda önskan?
3 utgåvor
Välj utgåva
Vindens hemlighetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189147652
Vindens hemlighetSvenska - Okänt
ISBN: 9788726641431
Vindens hemlighetSvenska - Okänt
ISBN: 9789189147744
12-åriga Esters mamma har nyligen dött, och sommarlovet är på gång. Ester och hennes pappa ska åka till deras sommarställe. Men Ester ser inte alls fram emot det.

Husets vind lockar, så hon klättrar upp och tittar runt. Hon hittar då sin mammas dagbok som hon skrev när hon var i Esters ålder.

När hon varit ute i skogen har hon hittat ett ödehus. Hit går hon för att läsa sin mammas dagbok. Snart upptäcker hon att det nog inte bara är hon som håller till där. Vem är det som kommer hit ibland?

Detta är en fin bok om sorg och saknad efter en mamma och fru.
De hanterar sorgen på olika vis.
Genom dagboken känner Ester sig närmre sin mamma.

Trots sorgen finns det en spänning, som gör att man har svårt att sluta läsa.

Jag gillar karaktärerna och miljöbeskrivningarna då man känner att man är där med Ester.

Boken är en lättläst kapitelbok med stor text.