Berättelsen om Inigo Jones, #2

Rådare

Bok av Li Ekman
Nästan ett år har passerat sedan Inigo återvände från Gothain, allvarligt skadad av Mordia. Hon har svårt att anpassa sig till livet på Gotland och den väntande studenten. Saknaden efter Danai, Iskander, Emilo och de andra är enorm. Istället för att förbereda sig inför sommarjobb försöker hon värja sig mot de krafter som drar henne till Gothain. Mot sin vilja tvingas hon tillbaka till den parallella världen och de hon lämnat bakom sig. Konflikten mellan kungen och rebellerna trappas upp och människorna rustar för det som ska komma. Inigo slits mellan att utmana Mordia i Hellhaim och att stanna hos Iskander på Tjelvars ö. Till slut måste hon göra ett avgörande val som kommer att påverka inte bara henne utan alla som bor i Gothain. Rådare är andra delen av Berättelsen om Inigo Jones.
Rådare är andra delen av Berättelsen om Inigo Jones och eftersom jag älskade första boken hade jag en del förväntningar på Rådare och den levde verkligen upp till dessa för Rådare var så otroligt bra! Jag kan inte nog rekommendera den här serien till dig som gillar svensk fantasy, eller fantasy överlag.

Även denna bok bjöd på en riktig sträckläsning och handlingen bjöd på spänning, mer häxor och magi och mycket mer! Det var så intressant att få veta mer om andra häxor än vad vi lärt oss om tidigare och jag gillade att denna bok var lite råare än den första.
Inigo har vuxit mycket som karaktär och hon kändes lite mer självsäker i denna bok.

Det enda tråkiga nu är att jag behöver vänta tills den tredje boken släpps, men då har jag iallafall något riktigt trevligt att se fram emot!

Rådare bjöd på ett välskrivet fantasy äventyr med massor av spänning och jag längtar verkligen efter nästa bok i serien! Rekommenderas varmt!
Uppföljaren till den fantastiska boken Blodsten och även denna gång satt jag fastnaglad från början till slut! Jag kunde OMÖJLIGT sluta läsa! (Jag läste ju ut boken dagen efter att den landat här hemma 😂)

Inigo är en sån härlig huvudkaraktär fylld av så mycket känslor och tankar. I den här boken märker och känner man att det har varit tufft för Inigo, att hon varit med om mycket, hon känns lite mörkare, tuffare, men fortfarande ganska bräcklig vilket gör henne så älskvärd.

Li skriver så fantastiskt att när Inigos hjärta går i kras så gör även mitt det! Det är inte så många glada stunder för Inigo så hennes vemod fyller upp hela mig och jag önskar så att jag kunde hjälpa henne!
Att då få läsa om när Roya dundrar in som en liten virvelvind, vilken fantastisk motvikt!

Men, problemet nu är att jag verkligen behöver nästa del NU! 😂