Den Andra Systern

Bok av Peter Nyström och Peter Mohlin
Den andra systern är en pulshöjande uppföljare till succén Det sista livet som blev Årets deckardebut 2020. Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det är bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon förstår att hon är mördarens nästa offer. Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fortsätta fly tvingas han en gång för alla att göra upp med sitt förflutna ? och då visar sig mordutredningen erbjuda en oväntad möjlighet. I en framgångsrik mix av högintensiv spänning och psykologiskt djup serveras en intrig som är så rafflande att vi glömmer bort att andas. Äntligen får vi återse vår nya krimhjälte John Adderley.
Oj vilken fullträff till uppföljare. Del ett i serien var riktigt bra och denna är precis lika bra. Det är man ju lite rädd för att del två inte skall vara.

Vi får åter följa den fd. FBI agenten John Adderly, numera polis i Karlstad och som är under vittnesskyddsprogram.

Del ett slutade med en cliffhanger som nu del två tar tag i direkt. John vet inte om hans bakgrund hunnit ifatt honom...

En utredning han basar över som polis spiller över till hans egna bekymmer från förr.

Detta är spänning på hög nivå. En bok man inte släpper innan man är klar. Karaktärerna är fint gestaltade och har ett psykologiskt djup. Som framkommer både genom beskrivningar och genom dialoger. De är aldrig endimensionella. Det gäller både de gästspelande karaktärerna och John själv.
Språket flyter och berättartekniken är skicklig. Oväntade händelser drabbar en flera gånger under läsningen.

Och slutar det med en cliffhanger även denna gång? Jajamensan!

Ser fram emot del 3