Papiljotter & Plommonstop

Bok av Monika Blomberg
När systrarna Majken och Sonja kammar hem högsta vinsten på en skraplott bestämmer de att pengarna ska tillfalla Vårvindas pensionärer. Tillsammans med nyvunna vännerna Axel och Ture startar de Vänförmedlingen Papiljotter & Plommonstop, som parar ihop och skickar iväg seniorer på roliga dejter.Verksamheten går till en början strålande, men snabbt blir de varse att alla inte gläds åt framgången. Vem är den tatuerade skinnknutten som smyger runt och snokar och vad är han egentligen ute efter? Hur ska vännerna bära sig åt när det frireligiösa paret Brant anklagar dem för otukt och med alla medel försöker få dem vräkta från höghuset de bor i? Kommer den karltokiga Inez de la Cruz lägga sig i allt som rör vänförmedlingen för att själv sno åt sig de bästa karlarna? Problemen hopar sig och med en stor portion humor och en hel del list får vännerna ta i med hårdhandskarna för att visa vart skåpet ska stå!
Systrarna Majken och Sonja bor sidan om varandra i höghuset i Vårvinda. Här är de flesta ensamma äldre pensionärer.

Så vinner de högvinsten på en skraplott och frågan är vad de ska göra med pengarna, för de vill inte behålla allt själv.

Med sina nya vänner Axel och Ture startar de Vänförmedlingen Papiljotter & Plommonstop. Här ska de para ihop de ensamma för att hitta en ny vän eller kärlek genom att anordna passande roliga dejter.

Det går strålande i början, men sen får de veta att det finns de som vill ha bort dem.
Och vem är den tatuerade skinnknutten som synts till flera gånger?

Alltså wow, vilken bok. Jag älskar den. Den har charm, humor, sorg, spänning och kärlek. Och vilken vänskap det finns mellan Majken, Sonja, Axel och Ture. Jag älskar dem alla fyra. De är bara så härliga. Deras sätt att tänka på andra, deras omtanke, skulle fler ha.
Det känns som jag är där och hänger med dem, vilket jag gärna hade varit.

Jag ville inte boken skulle ta slut, samtidigt kunde jag inte sluta läsa.
Snälla säg att det kommer en fortsättning.

Boken är lättläst och har ett underbart omslag.
Systrarna Majken och Sonja vinner en stor summa pengar och väljer att starta en vänförmedling för pensionärer. Vännerna och tillika grannarna Axel och Ture är behjälpliga och en fin vänskap uppstår. Men varför stöter de på så många hinder? Med sin list och hårda vilja lyckas de lösa de flesta problemen även om det krävs både detektivarbete och vissa hinder.
Jag älskar de två systrarna och deras tokiga idéer. Det blir många skratt och berättelsen visar på hur viktigt det är med vänskap och vänlighet. Dessutom finns det en liten gnutta spänning också. Det här är som ett fint paket med världens finaste omslag och med en läsvärd story.