Napalm

Bok av Frida Moisto
En varm sommarnatt väcks kriminalkommissarie Sten Johansson av mobiltelefonens signal. Ett bombhot vilar över Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Dessutom växer frustrationen inom arbetsgruppen. Lisa är försvunnen och de vet inte om de ska söka efter henne, vilket orsakar oväntade slitningar inom gruppen. Sten är övertygad om att Lisa behöver tid, men plågas samtidigt av oro. Strax efter bombhotet inkommer en svårt skadad kvinna till akuten. Hon dör på operationsbordet, och det som utan tvekan är ett mord kan kopplas samman med bomben. Snart uppdagas ännu ett mord i samma stil. Har staden ännu en gång drabbats av en seriemördare? Samtidigt är Lisa tillbaka i sin barndoms trakter, bunden av sitt förflutna. Det är något som inte stämmer, något personligt. Hon försöker desperat ta reda på sanningen i en alltmer hotfull miljö. För att stå ut blir hon tvungen att återknyta till den gamla Lisa, med napalm i blodet. Napalm är tredje fristående delen i serien om kriminalkommissarie Lisa Engström.
Moisto har gjort det igen, skrivit en bladvändare som man inte kan släppa förrän man läst sista sidan. Och när man väl gjort det så längtar man efter nästa del. Oerhört rappt tempo och spännande personskildringar. Hatten av för Jönköpings deckardrottning.
Napalm är den tredje boken om kriminalkommissarie Lisa Engström. En deckare med högt tempo från start. Larmet går om ett bombattentat riktat mot Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Kriminalkommissarie Sten Johansson och hans kollegor får snabbt mycket att göra. En kollega saknas dock och det är Lisa. Hon har försvunnit efter ett kort meddelande till Johansson om att hon behöver egen tid.

Kort tid efter bombhotet kommer det in en patient på sjukhuset, hon avlider och det visar sig vara mord. Utredningsgruppen kämpar med händelserna och snart sker ett nytt mord. De saknar Lisa och är både oroliga och frustrerade över att hon är borta.

Lisa själv har återvänt till platsen och personerna som hon delar sitt förflutna med. Personer som hon desperat kämpat för att komma bort ifrån. Väl där blir det så att hon stannar då hon förstår att något inte stämmer. För att överleva krävs att hon åter blir den gamla Lisa.

Jag uppskattar tempot och följer gärna dessa intressanta karaktärer.