Steam Storm : Sökandet efter Merlins stav

Bok av Julia Johansson
"Mörkret vill att vi ska förlora hoppet om att överleva, att vi ska förlora livsgnistan och dö inombords. De vill hindra oss från att bygga upp och bibehålla det lilla försvar vi har idag. Men så länge det finns hopp om en bättre framtid, finns det en chans att slå tillbaka." Julia Stormdahl lever i en värld där den Mörka armén slåss för att vinna makten över kontinenterna. En värld där djuren är utrotade och folket splittrat. Hon vill inget hellre än att bidra till Mörka arméns fall, men som ensam 16 åring blir hennes önskan inget annat än just det - en önskan. Det är inte förrän Julia lär känna ny bekant som hennes hopp tänds. Tillsammans lämnar de Stockholm för att ta sig närmre en av de många Steamvirvlar som växer runt om i landet. Julia vill vara en av de första att lösa mysteriet med Steam, livsenergin som genomsyrar allt i deras värld. Men på deras resa möter de personer som visar sig vara Julias väg till att slå tillbaka mot den Mörka armén. En väg som visar sig vara direkt länkad till hennes förflutna...
”Steam storm - Sökandet efter Merlins stav” är Julia Johanssons debut, en fantasyroman som tar med dig som läsare ut på en fartfylld resa där du aldrig kan veta vad som väntar runt nästa hörn.

Vi får först lära känna berättelsens huvudperson Julia Stormdahl som är föräldralös och utan rättigheter men som drivs av en längan att lära sig behärska Steam - den mystiska kraft som används för att bekämpa de mörka krafter som ödelagt världen. Utgångspunkten är ett dystopiskt Stockholm där Julia brutit sig och lever gömd på den Akademi där hon egentligen inte har rätt att studera. Hon försöker hålla sig osedd men hennes vägar korsas motvilligt med två killar Zew och Quint som är elever på Akademin. Julia gör också ett helt oväntat möte med en varelse som egentligen inte borde existera i en värld där de flesta djur dött ut. Denna udda grupp av karaktärer kommer tillsammans få ge sig av på en helt fantastisk resa för att söka efter den legendariska Merlins stav, som ska kunna ge dem kraft att bekämpa den Mörka Armén som hotar mänskligheten.

Jag fångades med en gång av berättelsen och det var tack vare de underbara karaktärerna som var och en tog sig direkt in i mitt hjärta. Att det sedan dök upp en otroligt charmig mekanisk hund, luftskepp, mystiska drömvarelser ute i skogen, ökenlandskap och mycket mycket mer gjorde boken till en riktig bladvändare. Boken är en fantasy med inslag av steampunk och ju mer jag läser växer världsbygget bara mer och mer!

”Steam storm” ör en fantastisk bok och jag älskade verkligen att läsa den. Det är en bok för dig som älskar fantasy med stor fantasi, berättarglädje, unikt världsbygge och med levande karaktärer. Huvudpersonen i berättelsen är Julia och det är också väldigt inspirerande att läsa om hennes funderingar kring ”det där som alla andra tänker på” vilket ger mig indikationer på ace-representation. Precis som alla andra böcker på Simusdotter Förlag finns olika hbtqia+-representation naturligt i berättelsen vilket jag uppskattar väldigt mycket.

”Steam storm” tog mig verkligen med storm och blev en otroligt härlig läsupplevelse för mig. Nu, Julia Johansson, får du skriva så att pennan glöder för jag väntar nu spänt på att snart få fortsätta denna spännande resa tillsammans med Julia, Amar och alla andra underbara karaktärer!
Rekommenderas för den som gillar fantasy