Elementens Hjärta

Bok av Wilma Sjökvist
Övergiven. Ensam. Krossad. Nu reser hon sig igen, starkare än någonsin förr. Som nyfödd blev Ledina övergiven i skogen. Under hela sin uppväxt blev hon kallad för missfoster så många gånger att hon till slut trodde på det själv. För hon är inte som alla andra. Hon är ingen vanlig bändare. Men en dag sker en jordbävning som får hennes liv att vändas upp och ner på ett sätt som hon aldrig någonsin trodde var möjligt. Allt hon tror sig veta ställs på prov och plötsligt måste Ledina gå emot allt som hon är för att bli den hon är menad att vara. Elementens Hjärta är en berättelse som visar att oavsett hur många motgångar man utsätts för, oavsett hur mycket sorg man går igenom, så kan man alltid resa sig stark igen. Det här är Ledinas resa.
Wilma Sjökvists debut ”Elementens hjärta” är en actionfylld fantasyberättelse som handlar om Ledina. Hon är en bändare, människor med speciella krafter kopplade till ett av de fyra elementen: jord, vatten, luft och eld. Det är bara det att Ledina är speciell. I stället för att ha krafter kopplade till ett element har hon förmåga kopplade till alla fyra. Det gör henne annorlunda vilket för henne blir en kamp, då hon redan upplever utanförskap på grund av att hon är föräldralös med svår uppväxt i olika fosterhem. På Akademin där unga bändare utbildas kämpar hon med upplevt ensamhet, men berättelsen kommer att visa henne att hon inte behöver kämpa på egen hand. Det visar sig i berättelsen då hon ger sig av med andra studenter på Akademin för att bekämpa Merandues som hotar mänskligheten genom att vilja få kontroll över det kraftfulla ”Elementens hjärta”.

Ledina är en stark karaktär som jag har lätt att relatera till, och tror många unga kan känna igen sig i. Det är hennes kamp med att finna sig själv, svaren på vart hon kommer ifrån, och hur hon till slut vågar släppa in riktig vänskap bakom sin fasad som gör henne till en karaktär jag älskar att läsa om. Författaren lyckas verkligen beröra mig när hon berättar tillbakablick från Ledinas uppväxt. Boken har också fantastiska magiska varelser, snygga cliffhangers och välskriven action.

Det är Wilma Sjökvists debut och jag ser fram emot fler berättelser hon kommer att skriva. Simusdotter Förlag har snabbt blivit ett av mina favoritförlag. Uppskattar nischen med fantasy och science fiction mer hbtqia+-perspektiv och även om inte huvudkaraktärerna i ”Elementens hjärta” representerar det så finns det välskrivet representerat bland övriga karaktärer, och det är naturligt införlivat i berättelsen.
Rekommenderas för den som gillar fantasy