Röd signal

Bok av Johan Brännström
Röd signal utspelar sig drygt två år efter händelserna i Feber. Mikaela Sköld, reporter på Nyhetsbyrån, har flyttat ihop med sin kollega Kim i en villa i Huddinge där hon bor tillsammans med nu fjortonåriga dottern Vanja och Kims son Sigge. Ett sargat samhälle har börjat öppna upp och när en hård vinter slår till är tågförseningarna snart tillbaka. Snart börjar en serie dödsolyckor ske i tunnelbanan och pendeltågen. Polisen misstänker dock att det handlar om något värre: En vettvilling som knuffar folk framför tågen. Det blir starten på en gastkramande jakt på en gärningsman som kan vara vem som helst i vimlet på perrongerna. Och snart inser Mikaela Sköld att dåden har koppling till hennes artiklar på Nyhetsbyrån. Röd Signal är en pulshöjande thriller som kommer att få alla som läser att kasta blickar över axeln nästa gång de åker tåg. Den skildrar ett Sverige som blivit kallt, där en vrede ständigt bubblar under ytan och någon när som helst kan brisera.
Det här den andra boken om reportern Mikaela Sköld och två år har gått efter det som hände från förra boken Feber. Mikaela har flyttat ihop med sin kollega Kim. Ett sargat samhälle har börjat öppna upp och när en hård vinter slår till är tågförseningarna ett faktum.
Snart börjar en serie dödsolyckor ske i tunnelbanan och på pendeltågen, någon knuffar ut folk framför tågen. Detta blir början på jakten efter en gärningsman….

Efter att jag läst boken Feber som var en av mina tio-i-topp förra året så blev jag väldigt glad när jag såg att en ny bok kommit och… Wow! Denna bok var ruskigt bra och spännande. Jag fastnar direkt och det blir en bladvändarbok. Boken är välskriven och har ett bra driv framåt och den håller mig på halster till bokens sista sida - en nervkittlande läsning som kryper in under skinnet. Storyn känns väldigt verklig och obehaglig, den här boken kommer dyka upp då och då i bakhuvudet när jag står på en perrong….och jag kommer kanske titta lite misstänkt på de personer som rör sig runt omkring mig… Nu ser jag fram emot en ny bok!
Röd signal av Johan Brännström

Boken Röd signal tar vid där Johan Brännströms förra bok Feber slutar. Vanjas mamma, Mikaela Sköld nu flyttat ihop med kollegan Kim och hennes som Sigge i en villa i Huddinge utanför Stockholm.

Allt är frid och fröjd tills en person ramlar ner på spåret vid en tunnelbanestation. När sedan flera personer ramlar ner på samma sätt, förstår polisen att det rör sig om en seriemördare. Nu börjar jakten på en gärningsman som kan i princip vara vem som helst, men varför blir just dessa personer mördade? Finns det ett sammanhang?

Mikaela inser snart att dåden har en koppling till de artiklar hon skrivit på Nyhetsbyrån, och tillsammans med polisen Stefan, försöker hon lösa dåden.

Spänningen i Röd Signal stegras hela tiden fram till slutet. Karaktärer och miljöer är perfekt beskrivna och Gunilla Leining som läser storyn är helt strålande.