Kampen om Tusenvärld, #2

Spegelbilden

Bok av Joseph A. Davis
Spegelbilden bok 2 i den uppskattade och kritikerrosade fantasyserien "Kampen om Tusenvärld" Julia och Edvin rusar iväg till Tusenvärld så snart de hör de ödesdigra nyheterna om att deras vän Kasirs liv svävar i fara. Men mörkret som lurar i Tusenvärlds vackra domäner har tagit nya, lömska former, och barnen blir tvungna att pröva sina nyfunna krafter mot fiender och faror som de aldrig kunnat föreställa sig. Medan de söker desperat efter ett sätt att hjälpa Kasir drabbas Julia av märkliga drömmar om en spegelvänd värld där de skugglika fördunklarna har lyckats ta sig in genom huvudstadens murar. Men är det bara en dröm, eller är det någonting mycket mer allvarligt? Och går det att lita på den mäktiga främlingen som erbjuder sig att vägleda henne genom denna spegelvända värld? Joseph Davis är en amerikansk författare vars böcker har värmt hjärtan och väckt skratt hos barn, vuxna och familjer i flera länder. Hans nya fantasyserie Kampen om Tusenvärld har tagits varmt emot och håller på att bli en särskild favorit i den svenska skolvärlden, där tusentals elever har fängslats av ettans spännande handling och förtrollande nya världar. Intresset för serien har även spridit sig utomlands, och översättningar till flera språk är på gång. Några röster om ettan Dunkelstjärnan: En magisk, konstnärligt utformad bok som jag inte kunde sluta läsa! 5 gripar av 5! (Cissis boktips) En riktig bladva ndare som sta rks ytterligare av fantastiska illustrationer. Boken passar utma rkt ba de som ho gla sning eller att la sa sja lv. (Läspedagogen) Den fungerar jättebra! Flera elever vill bara läsa nu i stället för att jobba med annat. Så kul! (Sofia, lärare) Boken var spännande och verklig! Jag gillade den och skulle gärna läsa uppföljaren. (Isidor, 12 år)
Julia och Edvin är hemma efter förra bokens äventyr. Deras mamma hade varit orolig när de försvunnit så när de drar iväg denna gången lämnar de en lapp till sin mamma.

Prins Kasirs liv är i fara och som hans hans vän tar de sig tillbaka till Tusenvärlds vackra domäner för att hjälpa honom.

Det blir inget lätt uppdrag. Många faror och fiender som försöker stoppa dom.

Detta är andra delen av kampen om Tusenvärld som tar vid där Dunkelstjärnan slutade.

Joseph han gör det igen. Wow. Så mycket spänning och magi, en riktig bladvändare. Det händer något hela tiden och flera oväntade vändningar gör att man inte kan sluta läsa.

Vilket äventyr vi får vara med om. Karaktärerna och miljöbeskrivningarna gör att det känns som jag är där.

Boken är lättläst och vänder sig från 9-12 år men passar även vuxna.
spännande. Att få hänga med Julia, Edvin och alla andra fantastiska karaktärer igen var underbart.

Välskriven och lättläst. Helt omöjligt att kunna förutse vad som ska hända, en riktig bladvändare!

Jag längtar verkligen tills min äldsta (och yngsta tids nog!) son är redo att följa med mig in i dom här spännande äventyren.